“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png insta-logo-60.png

 

Szociális munka - gyermekvédelem | Bethesda Gyermekkórház

A Bethesda számára is törvényben meghatározott kötelezettség, hogy a nálunk gyógyított gyermekek valamennyi, tehát betegségén kívüli, vagy azzal részben összefüggő gondját (nélkülözés, elhanyagolás, bántalmazás, stb.) észleljük és jelezzük a gyermekjóléti rendszer más tagjai számára: gyermekjóléti szolgálat, oktatási, egészségügyi, szociális, hatósági területen dolgozó – gyermekekkel foglalkozó szakemberek, intézmények, stb.

A jelzés kötelezettségén túl, felelősséget érzünk azért, hogy mi magunk is minden lehetséges módon segítsünk a nálunk gyógyított gyerekeknek és családjaiknak a legkülönfélébb élethelyzetekben.

Munkatársaink, akik a gyógyító osztályokkal szoros kapcsolatot tartanak és szociális, diakóniai, gyermekjóléti segítség megszervezésében rendelkezésre állnak:

 

Gyűszű Katalin család,- és gyermekvédelmi pedagógus
A kórház egész területén szervezi és felügyeli a gyermekjóléti, szociális és diakóniai jellegű segítségnyújtást. Számos bonyolult esetet vezetett a megoldásig, nagy tapasztalata és kiterjedt gyermekjóléti kapcsolatai révén sok nehéz élethelyzetben lévő gyermeket, családot segített át külső szakemberek bevonásával a nehéz időszakon.

 

Szalma Anna szociálpedagógus
Jelenleg tanulmányi szabadságon.

 

Sorompó Anett
A Gyermekrehabilitációs és Krónikus Osztályon, valamint a Pszichoszomatikus részlegen végez szociális munkát. A testi-lelki rehabilitáció valamennyi fázisában segíti a gyermekeket és a családokat ügyes-bajos dolgaik intézésben, kapcsolatot tart oktatási és más szociális jellegű intézményekkel, gyermekjóléti szolgálattal.

 

Tóth Franciska
Szociális munkás, adhd-esetkoordinátor
Bethesda fő épületében: belgyógyászati osztályok, csecsemőosztály, sebészet, adhd-ambulancia
 

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph

Szociális munka - gyermekvédelem | Bethesda Gyermekkórház

Hiba

A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.