32. Spar Maraton 2017.

Ismételten elérkezett az október, s akkor a Bethesda életében a várva-várt Spar Maraton is. Az elmúlt hónapok futásai nem merítették ki a lelkesedésünket, és ismételten 10 csapattal, valamint  két egyéni futóval, azaz összesen 40 fővel képviseltük kórházunkat az eseményen.

Csodálatos napsütésben telt a nap. A folyamatos fővárosi útlezárások, felújítások ellenére is, Budapest fő részeit érintve futhattunk, amit kb egy hónappal a rajt előtt ismertettek a szervezők. A hangulta nagyon jó volt, s ezt az út szélen  lévő zenészek, operaházi énekkar, egyéb kórusok, fúvos zenekarok és lelkes szurkolók fokoztak. Találkoztunk más kórházak egészségügyi dolgozóival is, akik vagy ‘műtös’-ruhában, vagy mint mi is, egyéni pólókban futottak.

Csapatunk egyik fő erénye, hogy nemcsak egy-két csapattal indulunk. A résztvevők nagy lelkesedéssel kerestek fel, gyakran már kész csapatfelállással, amelyet tovább színesít, hogy nem csak jelenlegi, hanem volt Bethesdas dolgozóink, valamint Gyesen lévő kollégáink jelentkezése is.  Ez egy közösségépítő programnak is tekinthető, hiszen a felkészülés során ha adódott is egy sérülés, vagy lebetegedés, együtt oldottuk meg ezeket, az utolsó pillanatban is!

Az idei résztvevők a már végeredmény sorrendjében és kategóriak szerint különvéve:

I. Egyéni (42km): dr. Horváth Anikó: 03:26:30, Bese Nóra: 04:07:03

II. Páros (fél-fél maraton): Bethesda Gégészet: Ternai Zita, Szűcs Milán  04:59:53

III. Staféta váltó: Bethesda Fogarasi család: Fogarasi Botond, Fogarasi Zengő, Fogarasi Nikolett, Fogarasi Botond: 03:41:26; Bethesda Jakus Család: dr. Jakus Rita, Zelles Tibor, Zelles Anna, Zelles András: 04:04:40, Bethesda Ifjak: Sárospatakiné Szilágyi Gyopárka, Bartók András, dr. Erdélyi Fruzsina, dr. Palotás Anna 04:13:26, RehaBethi : Szaák Mónika, Oberle Judit, Schulz Orsolya, Szegleti Gabriella  04:18:36, ReBethi: dr. Paraicz Éva, dr. Csohány Ági, Sípos Zsanett, Knapp Zília 04:24:33, Bethesda Fürgék: Erdős Ágota, Radóczki Balázs, Lehőcz Hajnalka, Vörös Annamária 04:29:58, Bethesda 10 év: dr. Hercsuth Magdolna, dr. Gyömörei Beáta, dr. Udvarhelyi Gabriella, dr. Major János:  :04:30:46; Bethesda Velkey logisztika:dr Martyn Mária, Tomcsányi Péter, dr.Kiss Rebeka, dr. Velkey György 04:33:39, Bethesda Gyermekkorház Közösség: dr. Fogarasi András, Kubik Dominik, Ternai Júlia, Fogarasi Hajnal: 04:46:30

Az útvonal, mint már említettem kissé különbözött az eddigiektől, de a főbb pontok nem változtak: a Vársoliget, Hősök tere, Andrássy út, Lánc-híd, Alagút, Budai rakpart, Műszaki Egyetem, I. Ferenc József híd, Corvinus Egyetem, Pesti rakpart, Margit-híd, Margit-sziget, Árpád-híd, majd vissza a Műszaki Egyetem felé a  Budai rakparton, ahol a régi Szabdság hídon ismét a pesti olalra érkeztek vissza a futók. Végül  a Lánc-híd felé visszatérve, Bajcsizsillinszky-út, Nyugati pályaudvar, Lehel tér,, Dózsa György út és ismét Hősök tere, Városliget és ’56-osok emlékmű.

A végén a célban egymást bevárva osztottuk meg élményeinket, majd egy közös fotóval és babér aratással zártuk a napot.

Találkozunk jövőre is, csatlakozz Te is!

Hercsuth Magdolna

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support