Adventi zsongás

Évről-évre hagyomány itt nálunk a Bethesdában, hogy együtt készülünk az ünnepre. Ennek nyitó alkalma az advent első vasárnapját megelőző koszorúkészítő alkalom. Igazi adventi zsongás ez, karácsonyi énekekkel, díszekkel, fenyőágakkal és koszorúalapokkal, finom süteményekkel és szorgos kezekkel, akik együtt készülnek az ünnepre. És együtt változnak át az ünnepre váró gyermekekké, legyenek akár kicsik, akár nagyok. Kiszámíthatóan, beütemezve, mégis jóleső érzéssel. Mert ezek az alkalmak, mint fix pontok rendezik az életünket. Segítenek lelassulni, egymásra figyelni, találkozni, egymásnak örülni, és együtt várni azt Aki szeretetével betölti az ünnepet. Mindehhez köszönjük az Alapítvány támogatását, valamint az élelmezés és a szervezők közreműködését.

Mikulásjárás

Izgatott arcok és csillogó szemek,

Hangosan zengő, ismert énekek,

Feszülten várakozó gyermek hegyek,

Csendes felnőttek döngő lépteket

Figyelnek, mert Ő megérkezett,

Csomagot hozott és segítő kezet,

hogy megszépítse a gyermekéveket,

és felemelje a tiszta szíveket.

Lélekemelő alkalom Karsay Eszterrel

A temérdek teendő közepette nem könnyű lassítani, a Karácsony lényegére figyelni. Éppen ezért igyekszünk olyan alkalmakat teremteni itt a kórházban, ahol ez megtörténhet.

Ilyen volt számunkra december 12-én Karsay Eszter református lelkipásztor vendégszolgálata is közöttünk, aki az ünnep örömét Jézus közelségében jelölte meg. Mert benne egy olyan Istent ismerhetünk meg, akitől nem áll távol a szenvedés, aki jól ismeri azt, és ezért képes megindulni látva a mi elesettségünket. Képes kilépni a „mennyei komfortzónájából”, hogy átélje azt teljes mélységében, amit mi emberek is átélünk. Így jön közel, és így lesz egészen emberarcú az Isten. Hogy felemeljen.

Dominiák Zsolt

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support