Átadási ünnepség

Március 26-án családias ünnepség keretében vettük birtokba a már február végére befejezett, az Ilka utcai épületünk energetikai és külső megújulását eredményező Uniós beruházás munkálatait. Átadási ünnepségünket megtisztelte jelenlétével: Dr. Huszár Pál az MRE világi elnöke, Szabó Zsolt államtitkár (NFM), dr. Zombor Gábor államtitkár (EMMI) és dr. Nemcsok Dénes helyettes államtitkár (NFM) is.

Az ünnepség hagyományainknak megfelelően rövid igehirdetéssel kezdődött. Rideg Gyula kórházlelkész a Lk 11,37 és kk. alapján a külső és a belső megújulás kapcsolatáról szólt. Ezután dr. Velkey György köszöntötte az ünnepségen megjelenteket. Köszöntőjében a Bethesda 23 éve tartó megújulásáról szólt, és mindazokról a nehézségekről is, amelyek a Bethesdának mint egyházi kórháznak a célzott, címzett támogatásokból, majd az eu-s projektekből való kimaradás nyomán része volt. Ugyanakkor utalt azokra az egyházi, civil, alapítványi, céges, egyéni és önkormányzati felajánlásokra, amelyek révén a Bethesda mégis fejlődhetett. További terveinket is szóba hozta, ezek között a legfontosabbak: az energetikai korszerűsítés befejezése, épületeink külső és belső felújításának befejezése, valamint a jelentős profilbővítéseink igényeihez igazodva, infrastruktúra bővítés – új épületszárny megépítése.

Dr. Szabó Zsolt fejlesztés-és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumból azokról az erőfeszítésekről szólt, amelyeket a kormányzat tesz pl. az energetikai megújulások terén. Külön szólt az általa nagyra becsült, és jó hírűnek tartott Bethesda törekvéseiről és azok támogatásáról. Dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár folytatta ezt a vonalat, beszélt a Bethesda jelentőségéről a gyermek-egészségügyi ellátásban, és utalt azokra az egészségügyi kormányzati törekvésekre, amelyekhez csatlakozva a Bethesdára fontos szerep vár. Dr. Huszár Pál főgondnok a bethesdás közösséghez szólva a fenntartó nevében megköszönte az itt teljesített szolgálatot, és biztosította a kórházat a fenntartó további jóindulatáról és támogatásáról. Rideg Gyula kórházlelkész néhány vetített képpel az Ilka utca 57. számú, romantizáló – szecessziós épületünk történetét mutatta be, majd Béres Szabolcs építész, a tervező-kivitelező Tommel Kft. nevében foglalta össze az elvégzett munka részleteit. Befejezésül a közel 150 MFt-os beruházás létrejöttéért és megvalósulásáért dr. Velkey György főigazgató mondott köszönetet záró beszédében.

Köszönet illeti:

Az Európai Unió és a Magyar Kormány döntéseit, melyek nélkül nem került volna sor a beruházásra, a közvetlen döntéshozókat: dr. Szabó Zsolt államtitkárt, dr. Nemcsok Dénes helyettes államtitkárt, dr. Zombor Gábor államtitkárt, az Innova-Eco Kft.-től Csonka János és Szabó Tímea projektmenedzsereket, a Tommel-Ép Kft.-t mint kivitelezőt és különösen is Koricsányszki Tamás és Béres Szabolcs építés- és műszaki vezetőket, az InnoÉpület Kft. műszaki ellenőreit Szőnyi Tamást és Kubányi Imrét, a Dudics Építészirodát és különösen is Dudics Krisztián építészmérnököt, valamint minden munkatársunkat, akik a gyógyító ellátás közben viselték az építkezéssel járó nehézségeket, de különösen is a Neurológiai Osztály, a Gyermekrehabilitáció, a Gyermek Pszichoszomatikai Részleg, az Ellátó szolgálat, a pénz és műszaki ügyek osztályának munkatársait, de név szerint külön is Benőné Székely Júlia gazdasági igazgatót és Mészáros Imre logisztikai osztályvezetőt.

A köszöntések után szeretetvendégséggel zárult az ünnepi alkalom.

-rgy-

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support