Beszámoló a Holnapocska Táborról

Immár negyedik alkalommal kapott kórházunk lehetőséget arra, hogy kórházunkban gyógyult, vagy gondozásunkban levő gyerekekkel vegyünk részt a Zalaszabarban megszervezésre kerülő Gyógyuló Holnapocska táborban. A tábor célkitűzése az, hogy betegségből gyógyuló, vagy krónikus betegséggel küzdő gyerekek is lehetőséget kapjanak élménytáborba eljutni, ezzel elősegítve a gyógyulásukat és közösségbe történő beilleszkedésüket. Idén negyvenöt – égési sérült és gasztroenterológiai betegséggel küzdő-gyerekkel keltek útra kollégáink: Sósné Szabó Kati, Dr. Szénási Fanni és Radnai Csilla. Az Ő képes beszámolójukat olvashatjátok.

  • Nap: Buszos érkezés után megismerkedtünk táborvezetőinkkel, valamint a tábori szabályokkal, elfoglaltuk szállásunkat. Ebéd után felfedeztük a kalandparkban rejlő lehetőségeket. Csúszkáltunk a csónak csúszdán és a hófánk pályán hangunkat hallatva. A hullámvasút meglovaglásával, csúszdapark csúszdáin csúszva késő este zártuk az első tábori napot.
  • Nap: A Zalakarosi Fürdő hullámai közt folytatódott a móka egészen ebédig. Felfrissülve tért vissza a csapat a táborba. Délutáni szieszta után ismét a három fő kedvenc került porondra – hullámvasút, hófánk és csónakcsúszda. Napnyugtakor a híres bűvész, Galambos Fecó kápráztatta el a kicsiket és a nagyokat. A varázslótanoncok új trükköket tanulva tértek nyugovóra.
  • Nap: A legbátrabbak a gokarttal száguldozhattak sebesen, a legügyesebbek szaltót ugorhattak a trambulinban. Később a kötélpálya ágas-bogas pályáin is szerencsét próbálhattak. Délután csapatokat alakítva közös meseírásba vágtak. Este sor került az éjszakai focira a szomszédos táborosokkal. A nap lenyugvó sugarait lágy zeneszó kísérte, melyet egy helyi zenekar szolgáltatott.
  • Nap: Korán reggel a táborlakók gondoskodtak a kalandpark állatainak etetéséről. Jól lakott a szurikáta, a teknősbéka, az óriás nyúl, az alpakka, a szamár, a kenguru és a még a kecskének is jutott káposzta. A csapatok sorversenyen mérhették össze erejüket, ahol az első 3 helyezettet éremmel jutalmazták. Napközben izgalmas pillanatokban volt részük a 4D-s moziban és a természetházban, ahol belemerülhettünk a tudományok világába. Az esti program szalonnasütés volt a tábortűz felett.
  • Nap: Kirándultunk a magyar tengerre, a Balatonra. A víz kissé hideg volt, de a nagy meleg miatt jól esett a hűsítő hatása. Visszaérvén a táborhelyre szólások-közmondások keresésébe kezdtek a csapatok, melyekkel pontszámaikat növelhették. Hullámvasút nélkül ez a nap sem zárulhatott. Augusztus 20-i tűzijátékot a csillagok alól csodálhattuk.
  • Nap: Az utolsó reggelen megérkeztek a Hősök tűzoltóautójukkal. A gyerekek megtanultak tömlővel tüzet oltani. Egy rendőr segítségével bűnmegelőzési tesztet tölthettek ki. A legügyesebbek még a saját kézlenyomatukat is elkészíthették. Búcsúzóul a csúszdaházban és a hullámvasúton engedték ki hangjukat. Ebéd után a csipetcsapat fáradtan ugyan, de élményekkel tele útnak indult Budapest felé.

Sós Tiborné, dr. Szénási Fanni, Radnai Csilla

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support