A csurgói Református Gimnáziumban jártunk

A csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnáziumban 17. alkalommal rendezték meg a Kárpát-medencei református iskolák természettudományos diákkonferenciáját. A konferencia ünnepélyes megnyitójára közel 200 főnyi diák gyűlt össze a város notabilitásaival, az iskola igazgatótanácsával, a református egyház vezetőivel, szülőkkel és más vendégekkel együtt a patinás Gimnázium dísztermében, március 18-án este.

Dr. Bölcskei Gusztáv püspök úr tartotta a nyitó áhitatot, köszöntőt mondtak: Steinbach József a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, Bellai Zoltán püspöki főtanácsos,  az Igazgatótanács elnöke, Dr. Huszár Pál főgondnok, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnöke, majd Füstös János Csurgó Város polgármestere. A verseny ideje alatt zsűrizett kiállítás is megtekinthető volt, melynek pályaművei ugyancsak a Kárpát-medencei refomátus iskolákból érkeztek. A megnyitó ünnepségen került sor a pályaművek méltatatására és a díjak átadására is, ezt a feladatot az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum ny. főigazgatója Balogh Mihály látta el szellemes beszéddel mutatva be a verseny és a pályaművek érdemeit.

Ezután került sor dr. Velkey György főigazgató előadására, amelynek célja a természettudományok iránt elkötelezett diákok kedvének felkeltése volt az orvosi és ápolói hivatás iránt, egyúttal annak az útnak az őszinte bemutatása, amely máig vezetett a Bethesda egyházi kórházként való létezésében, és egyúttal a jövő ifjúságának útja is lesz, akik az orvosi-ápolói hivatásra adják fejüket.

Az ünnepséget követően az iskola vezetése szeretvendégségre hívta meg a vendégeket, ahol a tanári karral, és az iskola igazgató tanácsával ismerkedhettünk. Külön köszönjük Kovács József igazgató úrnak a meghívást és a szeretetteljes fogadtatást.

-rgy-

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support