Diabsulit tartottunk

70 tanító, óvónő, védőnő, tornatanár vett részt múltheti Diabsulinkon, ahol a résztvevők 5 órás tanfolyam keretében hallhattak az 1-es típusú diabéteszről, a cukorbeteg gyerekek étrendjéről, a sport szerepéről, és a betegség pszichés vonatkozásairól.

Kórházunkban évről évre növekszik az 1-es típusú cukorbetegséggel diagnosztizált gyermekek száma. A hétköznapokba való visszatérés számukra nagyon nagy kihívás, ebben döntő tényező az őket nevelő pedagógusok hozzáállása, tudásanyaga. Nekik van a legnagyobb szerepük abban, hogy a gyermeket visszafogadja-e a közösség, vagy kirekesztődik. Nagy öröm volt látni, hogy ennyi pedagógus jött el hozzánk tanulni, kérdezni, megoldásokat keresni. Volt lehetőségük mintaétrendeket elemezni, maguknak vércukrot mérni, inzulint beadni plüssmacinak, közelről szemügyre venni a pent és a pumpát.

Köszönjük a 77 Elektronika támogatását és dr. Aichert Gabriella, dr. Bihari Krisztina, dr. Seprődi Bence orvosaink, Rajcsik Enikő dietetikusunk, Loós Anita pszichológusunk és Baranyai Nikolett, szakápolónk gyakorlati előadásait!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support