Dr. Hajnal Katalin és Dr. Major János szakorvosjelöltjeink első helyezése

Dr. Major János írja az eseményről: A Fiatal Gyermekgyógyászok Konferenciája 2010. február 12-14. között került megrendezésre Balatonvilágoson. Kórházunkból Lengyel Márta, Gál Katalin, Gyömörei Beáta, Balogh Ádám, Jórász Zsolt, Hajnal Katalin és Major János vettek részt.

Ez utóbbi két résztvevő előadást is tartott. A 2,5 napos találkozó jó hangulatban telt, kiváló esti programokat kínáltak (borkóstoló, Salsa est, retro buli élő zenekarral). A hallgatók részvételét erősítette, hogy szavazógép állt rendelkezésre, amely lehetőséget biztosított arra, hogy az előadók által az előadás közben feltett differenciáldiagnosztikai kérdésre válaszoljanak, ily módon interaktívvá téve az előadást. A szavazógép ezen kívül az egyes szekciók győzteseinek megválasztásában is jó szolgálatot tett, különösképp azért, mert a 11 győztes közül kórházunk két előadója is győztes helyezést ért el, amelyet a szervezők könyvjutalommal, valamint azzal a lehetőséggel honoráltak, hogy a Gyermekgyógyász Kongresszuson előadhatják előadásukat. A találkozó során elsősorban esetbemutatásokat hallhattunk, de sokan saját kutatásukat mutatták be. Külön színfolt volt Freund Tamás előadása aki az agyműködést a jelen magyar társadalom problémáival kötötte össze. Összességében jól szervezett, kiváló előadókkal és programokkal fűszerezett hétvégét tölthettünk együtt, amely szakmailag is sok újdonságot, tanulást hozott, a következő években minden fiatal gyermekgyógyásznak ajánlott, sőt kötelező a részvétel, színvonalában a Gyermekgyógyász Kongresszussal vetekszik.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support