Életmódtáborunk

Idén is megtartottuk a már-már hagyományosnak mondható életmód táborunkat.

A cél, az elmúlt évekhez hasonlóan az egészséges táplálkozási ismeretek átadása és a testmozgás népszerűsítése volt.

A kicsi, de annál lelkesebb csapat nagyon aktívan részt vett nemcsak a játékos, hanem az egészségnevelő programokon is.

Minden napot tornával kezdtünk. Gyógytornász kolléganőnk, Beély Boglárka a Városligetben mozgatta át a gyerekeket.

A délelőttök a külsős programoké voltak, a hét során ellátogattunk az Állatkertbe, a Vasúttörténeti Parkba, az Elevenparkba, a BVSC uszodába, és Bringó Hintóztunk a Margitszigeten. A hét egyik legsikeresebb programja a gyermek zumba óra volt, amit meglepetésünkre még a fiúk is vidáman csináltak végig. 🙂

A délutánokat az egészségnevelésnek szenteltük. Egyik nap dietetikus kolléganőm, Balogh Adrienn tartott előadást a gyereknek az egészségtudatos táplálkozás alapelveiről. Természetes a számonkérés sem maradt el, játékos kvíz formájában kérdeztük vissza később az elhangzottakat, és válaszoltuk meg a helyes étkezéssel kapcsolatban felmerülő kérdéseket.

Szerda délután az Eisberg Kft. dietetikusa, Shenker-Horváth Kinga látogatott hozzánk, és tartott kóstolóval egybekötött saláta népszerűsítő előadást. Kinga nagyon sokféle színű és alakú zöldséggel, és azoknak sokrétű felhasználási módjával ismertette meg a gyerekeket. Nagyon nagy sikere volt az újonnan megismert salátáknak, még a friss bébi spenót is népszerű lett. 🙂 Az előadásra a gyermekek szüleit is meghívtuk, akik örömmel kapcsolódtak be kérdéseikkel, hozzászólásaikkal az interaktív órába.

A sok elméleti tudást a gyakorlatba is átültettük a táborozókkal, délutánonként közösen csináltunk gyümölcssaslikot, zöldséges turmixot, kóstoltunk zöldséglevet, és házi készítésű (cukormentes, 100% gyümölcstartalmú) jégkrémet.

A gyermekek visszajelzései és lelkesedésük alapján úgy gondoljuk, hogy elégedett és sikeres hetet tudhatunk magunk mögött.

Ezúton is szeretném megköszönni a tábor lebonyolításban nyújtott segítséget:

Kiss Anna és Balogh Adrienn dietetikus kolléganőimnek, Bagó Csilla dietetikusnak, Beély Boglárka gyógytornásznak, a II. Belgyógyászatnak, valamint az Élelmezési osztálynak és Erzsi főszakácsnak a finom és korszerű menü biztosítását.

Köszönjük az Eisberg Kft. ügyvezető igazgatójának, Gazsi Zoltánnak és dietetikusának, Shenker-Horváth Kingának a táborunk támogatását, és az ajándék saláta csomagokat.

Köszönet a színes és vidám programok biztosításáért:

a Fővárosi Állat- és Növénykertnek,

a BringóVár kölcsönzőnek,

a BVSC uszodának,

a Vasúttörténeti Parknak,

az Elevenparknak,

és Katona Zsuzsi zumba oktatónak.

Rajcsik Enikő

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support