Első helyezést kaptunk a szaktárca „Év kórháza” című pályázatán

Az egészségügyi szaktárca januárban pályázatot hirdetett, az „Év kórháza 2009.” cím elnyerésére. A jelentkező kórházaknak szigorú feltételeknek kellett megfelelnie. Először egy megadott kritérium rendszer szerinti írásos anyagot kellett elkészíteni a kórház tevékenységéről, amelyet a szaktárca bíráló bizottsága véleményezett.

Összesen 9 kórház adott be ilyen anyagot súlyponti-, és területi kórház kategóriában. A második körben a kórházak vezetőit a Minisztériumban tartott pályázat ismertetésre, prezentációra hívták. Kórházunkat dr. Velkey György, Benőné Székely Júlia és Molnár Gabriella képviselte. A harmadik körben a tárca és a kórházszövetség kijelölt szakembereiből álló bizottság kereste fel az intézményeket, és közvetlen benyomásaik alapján tettek javaslatot. Április 16-án került sor az eredményhirdetésre a Minisztériumban tartott ünnepségen, ahol a megjelentek arról értesülhettek, hogy a súlyponti kategóriában nem adott ki díjat a tárca, a területi kórház kategóriában a Bethesda Gyermekkórház és a pásztói Margit Kórház kapta meg az „Év kórháza 2009.” címet, amely 3 MFt díjjal is jár az erkölcsi elismerés mellett. Ez a díj nem azonos azzal az internetes szavazással, amelyen a betegek voksolhatnak az Év kórházára, ez a díj a szakmai vezetés elismerése.

A Hivatalos Értesítő 2010. évi 3. számában „VII. Pályázati felhívások” részben megjelent az Egészségügyi Minisztérium pályázati felhívása az „Év Kórháza 2009.” cím elnyerésére.
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support