Főszerepben a hétköznapi hősök

Tudod, mi zajlik egy kórházi osztályon? Hogyan gyógyulnak a kisbetegek? Kik gyógyítják őket? Nézd meg kisfilmjeinket, amelyekben bemutatjuk a Bethesda Gyermekkórház hétköznapi hőseit! A gyógyulókat és a gyógyítókat! Hogy ha jönnöd kell, már ismerősként találkozhassunk!

A Richter Anna Díj segítségével 12 kisfilmet forgattunk kórházi osztályainkról, melyet egybe gyűjtve itt is megmutatunk, de az adott osztálynál is megtalálhatóak. 12 napon keresztül új és új filmeket töltünk fel!

A 0. részben ismerjétek meg azokat, akik a legtöbb időt töltik a kisbetegeink ágya mellett. Nagyon büszkék vagyunk ápolóinkra és arra a oktatóápolói rendszerre, ahogyan a tapasztaltabb nővérek átadják tudásukat és hivatásuk szeretetét a fiataloknak… Megérdemlik, hogy mindenki megismerje őket!

Fáj a gyermek füle? Rosszul hall? Mandulaműtétre készültök? Ismerd meg, mi is történik a Bethesda fül-orr-gégészeti osztályán… hogy már tudd a válaszokat, ismerd gyógyítóinkat, ha jönnöd kell. Ők a mi hétköznapi hőseink!

Milyen betegségeket gyógyítanak belgyógyászaink? Mikor kell kórházba jönni? Gasztroenterológus, pulmonológus és nefrológus főorvosaink mesélnek, miközben betekinthettek a kórtermekbe, kezelésekre, műtőbe… Ők a mi hétköznapi hőseink!

A neurológiai osztályunk olyan világ, ahol minden a gyermekről és családjáról szól, legyen szó súlyos epilepszia kezeléséről, krónikus fejfájásról, vagy a down szindrómával élők követéséről. Olyan világ, ahol azon se lepődnek meg a kisbetegek, ha egy miniló jön be terápiás céllal a kórterembe… Mert minden az ő gyógyulásukról szól. Ismerjétek meg ezt a világot és az ott dolgozó szakembereket! Ők a mi hétköznapi hőseink!

Félsz a tűszúrástól? Kíváncsi vagy arra, mi történik a levett vérrel? Megismernéd azokat, akik egész életüket arra szentelik, hogy a kisbetegek vérét vizsgálják és segítsenek a diagnózis felállításában? Nézd meg kisfilmünket a vér útjáról: a plüssállatok között levett tűszúrástól a teljes gyógyulásig… Íme a labordiagnosztikai osztály! Ők a mi hétköznapi hőseink! A filmet a Richter Anna Díj támogatásával forgattuk.

Rehabilitációs osztályunk a kis (néha nagy) csodák helyszíne… Ahol a gyermeket mindig önmagához mérik, ahol egy szuper csapat dolgozik azért, hogy a súlyosan sérült betegek minél több mindenre legyenek képesek. Büszkék vagyunk arra hősies küzdelemre, amelyet ezek a kórházi falak napról napra látnak. Ismerjétek meg őket! Ők a mi hétköznapi hőseink! A film forgatását a Richter Anna Díj tette lehetővé.

A helyes diagnózis felállítása nélkülözhetetlen a gyógyításban. Radiológusaink feladata, hogy belelássanak a beteg gyermek fájó testrészeibe és a látott kép alapján segítik az orvosokat: hogyan tovább… Ismerjétek meg, mi történik a röntgen és ultrahang mellett… Ők a mi hétköznapi hőseink! A film forgatását a Richter Anna Díj tette lehetővé.

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support