Látogatás a Ferences Autista Segítő Központban

Április 2-a, az autizmus világnapja, mely alkalomból a gyöngyösi ferences Autista Segítő Központban nyílt napot szerveztek. Mivel a témában a Bethesda is érintve van, kapcsolataink révén eljutottunk a nyílt napra, sőt bejutottunk oda is, ahová a többi látogató nem.

Kővári Ildikó művészetterapeuta kalauzolt minket a Központban, mely 4 intézményt tömörít a Ferencesek védőszárnyai alatt. Egy bentlakásos iskolát, egy lakóotthont, egy fogyatékosok otthonát és egy gondozóházat. Találkoztunk az intézmény lelki igazgatójával, Szabó József Atyával, megtekintettük a bemutató órákat, kisfilmet néztünk az intézmény életéről, kérdéseket tettünk fel a hallatlanul gazdag módszertani eszköztár használhatóságáról, előadásokat hallgattunk autizmus témában és találkoztunk szülőkkel, akik még helyet keresnek gyermeküknek, vagy már élvezik az ASK támogatását. Inspiráló, elgondolkodtató találkozás volt, minden elismerésünk az intézmény munkatársainak, akiket Kis Erzsébet avatott irányítása fog össze egy csapattá.

-rgy-

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support