A műtőn túl – egynapos csapatépítés

Bár volt, aki egyenesen a műtőből érkezett, mégis pontosan indultunk el egy kedd reggelen kicsit felfedezni így együtt (műtősök, orvosok, kórházlelkész) a kórházon kívüli világot. Első célpontunk a Király fürdő volt, de több okból kifolyólag szerettük volna szárazon megúszni a dolgot. Elsősorban azért, mert nem a medencéből, hanem egy rejtélyekkel és feladványokkal teli szobából kellett kiszabadulnia a csapatnak, aminek vegyes érzésekkel néztünk elébe. Annál nagyobb öröm volt látni, hogy kicsik és nagyok, idősebbek és fiatalok egyaránt lelkesen láttak neki a feladatnak, s még mielőtt lejárt volna az idő, szabadon távozhattunk önként vállalt rabságunkból mindannyiunk legnagyobb örömére. Ezt követően a Budai Várnegyed felé vezetett utunk, ahol gond nélkül vegyültünk el a turisták között. A szikrázó napsütést is mintha csak hozzánk igazították volna. A gyaloglásba pedig annyira belejöttünk (bár lehet, ezt a többiek máshogy gondolják), hogy meg sem álltunk az Arany János utcai metrómegállóig, ahol a Chablon Bistro vendégszeretetét élvezhettük egy tartalmas és finom ebéd erejéig. Ez után az élményekkel és az ételekkel telítődve indultunk vissza a Bethesdába.

A nap bókját pedig a szabaduló szoba egyik kollégájától kaptuk, aki nem tudva előre, hogy honnan jöttünk, rokoni kapcsolatot vélt felfedezni közöttünk a játék során mutatott együttműködésünket látva. Ezt ezúton is köszönjük neki, és igyekszünk emlékeztetni magunkat erre. Mert jó tudni, hogy bár ahogy főorvos úr mondta, minden családban előfordulnak konfliktusok, azért mégis tudunk együtt lenni, és tenni azt, ami mindannyiunknak fontos. Segíteni másoknak. Itt a Bethesdában.

Köszönjük a Bethesda Kórház Alapítványnak, a Budapest Foglyainak és a Chablon Bistronak ezt a szép napot!

Dominiák Zsolt

(kórházlelkész)

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support