REHAB TÁBOR

Az idei nyáron július 21-25 között tartottuk lassan már hagyományosnak számító rehab táborunkat az Ilka utcában. A táborban 20 valaha osztályunkon kezelt ill.most is rehabilitáció alatt álló gyerkőc vett részt. A 20 főből 8 gyerek kerekes székes volt ez nagy kihívás elé állította kis csapatunkat, amikor elhatároztuk, hogy a városi közlekedés szabályaival, ill. lehetőségeivel ismertetjük meg a társaságot.

A programok között szerepelt a már hagyományos állatkerti séta, ill. a közlekedési múzeum meglátogatása. Simogattunk kígyót, ill. ezerlábút, bár az idő rövidsége miatt ez a szám nem biztos, hogy pontos .:) Láttuk a nagy élményt jelentő fóka show. A ligetben pedig igazi rendőrök segítségével ismerkedtünk a közlekedési szabályokkal.
Az időjárás nem mindig volt kegyes hozzánk, így fordult elő, hogy szakadó esőben közelítettük meg a hajóállomást és bebizonyosodott, hogy a kórházi szemeteszsák kiválóan helytáll esőkabátként is. De végül is mondhatjuk, hogy akkor kirándulunk amikor” jól esik”.
Ezúton is köszönet illeti a BKK illetékeseit a hajóút megszervezése, ill. a rugalmasságuk miatt, ugyanis a szakadó esőre való tekintettel útközben az utolsó pillanatban is módosították az útvonalat a kedvünkért, így eltekintettünk a Margitsziget esőben való meghódításától, helyette egy nagyon kellemes délutánt töltöttünk egy pizzériában, ahol fáradt kis csapatunk örömmel fogyasztotta a hatalmas pizzákat.
Időnként az akadálymentes budapesti közlekedés kihívás elé állított minket, de bebizonyítottuk, hogy a tömött buszra ill.villamosra is fel lehet szállni kerekes székekkel, és az újonnan épült négyes metró nem működő liftjei sem jelentettek legyőzhetetlen akadályt.
Így eljutottunk a feneketlen tó partjára is, ahol jól esett a pihenés, ill. természetesen minden gyerkőc számára az aqua-world jelentette a tábor csúcspontját, ahol meghódítottuk az összes fellelhető vízi csúszdát. Természetesen nem maradtak el a kézműves programok sem ahol készült saját kézzel festett póló, mandala, fényképkeret és a nylon harisnyákban elvetett fűmagok is már frizurát növesztettek.:)
Utolsó esténket a már megszokott bográcsozással zártuk, amíg a bográcsban rotyogott a paprikás krumpli addig Bársony Bálint és zenekara szórakoztatta a társaságot, ahol élmény volt, hogy minden hangszer kipróbálható volt, így a végére egy valódi közös élményzenélés keletkezett.
Végül köszönet a kórház alapítványának a segítségért ill.az osztály minden illetékes dolgozójának az aktív részvételért, mindannyiunk közös sikere, hogy a gyerekek nagyon jól érezték magukat és már most várják a jövő nyári tábort. Mi addig rápihenünk egy kicsit.

Szűcs Krisztina

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support