Semmelweis napi ünnepségünk

Június 29-én megtartottuk a magunk Semmelweis napi ünnepségét. Hála Istennek, a kánikula ellenére is szép számmal összgyűltünk az osztályokról, részlegekről a Bibliateremben, ahol családiaslégkörben ünnepségünk zajlott. A nyitó áhítatot Rideg Gyula kórházlelkész tartotta Jakab apostol levelének egy sorát választva textusul. „Aki tehát tudna jót tenni, de nem teszi: bűne az annak.” (Jak 4,17) Nem érdemes azon vitázni, hogy az egészségügyünk világszínvonalú-e vagy sem. Amiről vitáznánk, az úgy is csak a technológia fejlettsége lenne. Az igazi gyógyítás az emberi tényezőn múlik, azon, hogy lélekkel tesszük-e, amit teszünk.

Fő előadónk Velkey György igazgató úr volt, aki most a reformáció 500. évfordulóját és a 25 éve újraindult Bethesda jubileumát kötötte össze a református diakónia üzeneteivel.

Két ősbemutatóra is sor kelült. Előbb Bese Nóra filmes összeállítását tekintettük meg a 25 évről, majd a családi napon készült flashmob videót ismerhette meg a szélesebb közönség.

Ünnepségünk vendége volt a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Budapesti Területi Szervezetének Fekvőbeteg ellátási Alelnöke, Gaál Mária, aki azért jött, hogy átadja Juhász Anna vezető asszisztens kollégánknak a MESZK Elismerő Oklevelét, valamint a Kossuth Zsuzsanna emlékérmet.

Igazgató úr is átadta a 2017. év Bethesda-díjait. Díjazottak lettek: Dr. Erdélyi Fruzsina szakorvosjelölt, Szegleti Gabriella vezető pszichológus, Tóth Judit AITO főnővér, Sós Gabriella neurológiai adminisztrátor, Bánovics Józsefné informatikai vezető és Dóczyné Nagy Veronika gyógypedagógus.

A főigazgatói díjat Kemenesiné Lakatos Eszter ápolási igazgató, a csoportos Bethesda-díjat pedig a II. Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály közössége nyerte el.

A kinevezések kihirdetése is rendszerint ilyenkor történik. Dr. Gyömörei Beáta, dr. Vona Andrea és dr. Kollák Zita adjunktussá léptek elő.

Köszöntöttük dr. Szomolányi Katalin szakgyógyszerészünket is, aki úgy döntött, hogy az aktív munkát befejezi, végleg nyugdíjba vonul.

Végül sor került a 25. évfordulóra kiadott és a napokban megjelent Dizseri Tamás emlékkönyv bemutatására Németh Sándor kollégánk, a kötet egyik szerkesztője ajánlásával.

Ünnepségünket szerény szeretetvendégség zárta.

-rgy-

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support