Semmelwes-napi ünnepségünk

A Semmelweis-napi ünnepségünk a rákészülés hangulata szerint hasonlatos az iskolai évzáró ünnepségre várás hangulatához. Végképp kitör a nyár és a júniusi utolsó napok kánikulájában mindenki a szabadságra készül. Ennek megfelelően az ünnepség hangulata mindig könnyed és nyárias. Ehhez a nyárias hangulathoz erősen hozzájárult az „Ágról ágra” családi zenekar, friss, jó ritmusú zenével, igazgató úr a beszédével, amely ezúttal a közösségen belüli magányérzet gondolatát emelte ki és Dr. Hankó Balázs a Semmelweis Egyetem rektor helyettese, aki a Semmelweis év eseményeiről, valamint az orvosképzés átalakulásáról beszélt ünnepi előadásában. Az egészet egy kis igei bevezető előzte meg, a Római levélből vett idézet alapján Rideg Gyula kórházlelkész az egyéni küzdelmek és a Krisztusban egység felszabadító élménye kapcsán vont párhuzamot Semmeweis Ignác és a mai gyógyítók sorközösségéről szólva.

Köszöntöttük idei Bethesda díjasainkat: Dr. Vona Andrea, Szeghegyiné Antal Mária, Molnár Hedvig, Hrabovszky Attila, Bencze János és Sorompó Anett vették át a díjjal járó emlékérmet  a közösség szavazatai alapján.

Igazgató úr köszöntötte az új kinevezetteket: Dr. Zilahy Mónika főorvos, Dr. Patócs Barbara és Dr. Hercsuth Magdi adjunktus, Dr.  Ternai Zita, Dr. Ihm Zsófia és Dr. Horváth Dávid szakorvosok lettek.

Köszöntöttük az oktató nővéreket is, akik munkájukkal nagyon sok fiatal tanuló sikeres gyakorlati munkájához járultak hozzá. Vendégünk volt a Kanizsay Dorottya katolikus Szakképző iskola vezetősége, őket is virággal köszöntöttük az együttműködést megköszönve.

Végül szeretetvendégség zárta az alkalmat.

-rgy-

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support