Közlemény a sajtóban megjelent csecsemő ellátásának ügyéről

A mai napon a sajtóban többfelé megjelent, hogy kórházunkban nem láttunk el egy combtöréssel érkezett csecsemőt. Kórházunkat sem a szülők, sem a sajtó (RTL Klub kivételével) nem kereste meg panasszal, ill. az ügy kapcsán. Mivel rendkívül fontosnak tartjuk a gyermekek ellátásának magas minőségét, és a szülőkkel való kommunikációt, ezért megkeresés nélkül is az alábbi közleményt adjuk ki az üggyel kapcsolatban:

„A combtöréssel érkező 10 hónapos csecsemőt ambulanciánkon nem láttuk, a Bethesda Gyermekkórház felé nem érkezett semmiféle panasz, sem megkeresés utólag  a gyermek ellátásával kapcsolatban.  A sajtóban megjelent hírek alapján visszakerestük a gyermek bejelentkezési adatait, így az alábbiakat tudjuk mondani: kórházunkban december 13-án 13.27-kor megjelent a szülő a gyermekkel  a betegfelvételen. Az ott elhangzottak alapján kontrollvizsgálatra érkeztek, mert előző nap más intézményben már látta orvos a gyermeket, és ott az ellátása akut teendőt nem igényelt. 15:36-kor kerültek behívásra először ambulanciánkon, azonban ők ekkor már nem nem voltak jelen.
Felvételes napokon kb. 1 millió lakosságú terület gyermeksebészeti ellátását végezzük, három ügyeletes orvos látja el az ügyeletbe érkező 100-150 gyermeket, akut műtéti teendőkkel, ezért történhet olyan, hogy egy gyermeknek hosszabban várakoznia kell. A szabályozás alapján csecsemő, mentővel, vérző sérüléssel,ill. erős fájdalommal érkező gyermek a triázsolás szempontjai szerint elsőbbséget élvez. Ebbe feltételezhetően azért nem esett bele a csecsemő, mert jelezték, hogy 24 órán belül már látta szakorvos, aki akut teendőt nem talált, két óra múlva tudtuk őt behívni a tiázsolás szempontjait követve, de addig a szülő a gyermekkel elment.”
Bethesda Gyermekkórház
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support