Segítségnyújtás ukrán menekültek részére

Egész hétvégén azon dolgoztunk, hogy kórházunkban is kialakítsuk a hatékony segítségnyújtás lehetőségeit a kárpátaljai magyarok, ukrán menekültek s mindazok felé, akiket közvetlenül sújt a jelenlegi válság.
Évek óta szoros kapcsolatban vagyunk számos kárpátaljai egészségügyi intézménnyel, rengeteg személyes kapcsolat révén a bőrünkön érezzük a szenvedésüket, hiányukat.

Sajnos a gyógyszereik lényegében elfogytak, így első körben a Bethesda Kórház Alapítvány 1 millió forintot különített el a menekültek és a kint ragadtak egészségügyi ellátására, gyógyszereire, melynek útját és célba érkezését mi biztosítjuk.
A Református Szeretetszolgálat révén pedig konkrét családokat, szükségleteket tudunk támogatni pénzadományokkal, gyógyszer segítséggel, orvosaink kiküldésével.
Hétfő óta két önkéntes rezidensünk a Nyugati Pályaudvaron segít a menekültek fogadásában, egészségügyi nehézségeik ellátásában, a következő napokban pedig Záhonyba is készüknek orvosaink. Szervezetten, a Református Szeretetszolgálat kérésére odamegyünk, ahol a legnagyobb szükség van ránk!

Ha szeretnéd, hogy rajtunk keresztül jusson el adományod azokhoz, akikkel mi magunk is személyes kapcsolatban vagyunk, illetve támogatnád munkánkat, segíts most!

Elkülönített számlaszámunkon várjuk az utalásokat: MKB 10300002-20350699-70523285 (kérjük a közleménybe beleírni: „menekültek támogatása”).

Ha bankkártyával segítenél, ide kattintva tudod megtenni! (Itt is kérjük feltüntetni a közleménybe: „menekültek támogatása”)

Bankkártyás adományozás

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support