Változások a gyermeksebészeti és -traumatológiai ügyeleti ellátásban

2022. szeptember 1-jétől a gyermeksebészeti és gyermektraumatológiai ügyeleti ellátás beutalási rendje és területi beosztása módosul a Közép-magyarországi Régióban.

  • Területi beosztás: a régió a korábbiaktól eltérően szeptembertől 2 részre, egy északi és egy déli egységre oszlik. Az új területi beosztás az alábbi képeken látható, a részletes (kerületre/járásra bontott) besorolást itt olvashatják. Javasoljuk, hogy ellenőrizzék, hogy lakóhelyük szerint melyik régióhoz fognak tartozni szeptember elsejétől.
  • Beutalási rend: a hét egyes napjain ügyeletes kórházak beosztása szintén megváltozott, az új heti beosztást itt olvashatják.

Az ügyeleti beosztás követésére, az aktuális ügyeletes intézmény keresésére a továbbiakban is bátran használják a gyermeksos.hu-ként megismert ügyeletkeresőt, mely jelenleg sürgősség.info néven érhető el. Az ügyeletkereső a változtatások szerint frissítésre kerül.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support