POSZT-COVID Ambulancia

Elérhetőség: Hermina út 57. 1. em.
Rendelés: kizárólag előzetes online bejelentkezés után, melyet az alább található kérdőív kitöltése után tudnak megtenni!

Rendelési idő:

Hétfő 9:00-15:00

Mi azt a POSZT-COVID?

Heveny COVID-19 fertőzést átvészelő gyermekek jelentős hányadánál előfordulnak akár hónapokkal később is fennmaradó, több szervrendszert érinthető panaszok. Ezeket a tüneteket összefoglalóan poszt-COVID állapotnak nevezik.

Kik vizsgálják a gyermeket?

A Poszt-COVID Szakambulancia gyermekgyógyász, kardiológus, tüdőgyógyász, neurológus, gasztroenterológus, pszichiáter szakorvosok és szakpszichológusok együttműködésével, a COVID-19-fertőzéssel összefüggésbe hozható panaszokkal küzdő betegek kivizsgálását, gondozását és rehabilitációját szolgálja.

Milyen tünetekkel érdemes jelentkezni?

Akiknél koronavírus-fertőzést követően hónapokkal később is, az életminőségüket jelentősen rontó tünetek – köhögés, nehézlégzés, mellkasi fájdalom, fáradékonyság, rossz közérzet, szédülés, fejfájás, fogyás vagy étvágytalanság, hasfájás, keringési problémák, viselkedési zavar, tanulási és koncentrációs problémák, álmatlanság, rémálmok, alvászavar, szorongás, érzékcsalódások – maradtak fenn.

Olyan, háziorvosuk által is poszt-covidnak vélt tünetekkel rendelkező gyermekeket várunk vizsgálatra, akiknél a COVID-19 betegség óta eltelt minimum 3 hónap és a tüneteik már legalább 2 hónapja fennállnak.

A vizsgálatra jelentkezés menete:

1. Ha a betegség óta eltelt legalább 3 hónap és a jelen tünetek legalább 2 hónapja fennállnak, a vizsgálatkérő lapot kitöltve és kinyomtatva keressék fel háziorvosukat.
2. A vizsgálatkérő lapot beutalóként is használva, háziorvosukkal töltsék ki.
3. Ennek birtokában kérjük töltsék ki a részletes online kérdőívet: https://forms.gle/oErkS3q5Hie5d8mm6
4. A kérdőív kitöltése végén megjelenő linken tudnak időpontot foglalni ambulanciánkra.

 

A gyermekeket csak kitöltött kérdőívvel tudjuk kivizsgálni!
A kérdőív kitöltése kb. 20 percet vesz igénybe, az orvos ezek alapján tud felkészülni a gyermek kivizsgálására, közös érdekünk, hogy a szülőkkel együtt térképezzük fel ezt a sokrétű tünetegyüttest.

Várjuk Önöket szeretettel!

Munkatársak

Dr. Bárdos Dorottya

Dr. Bárdos Dorottya

Rezidens

+36 1 422 2831
Dr. Kerekes Júlia

Dr. Kerekes Júlia

Rezidens

+36 1 422 2831
Dr. Lotz Bence

Dr. Lotz Bence

Rezidens

+36 1 422 2831
Dr. Takács László

Dr. Takács László

Szakorvos

+36 1 422 2831

Kapcsolódó osztályok és ambulanciák:

Kapcsolódó kisokos cikkek:

Kapcsolódó Híreink:

POSZT-COVID ambulancia nyílik a Bethesda Gyermekkórházban!

POSZT-COVID ambulancia nyílik a Bethesda Gyermekkórházban!

Mi azt a POSZT-COVID? Heveny COVID-19 fertőzést átvészelő gyermekek jelentős hányadánál előfordulnak akár hónapokkal később is fennmaradó, több szervrendszert érinthető panaszok. Ezeket a tüneteket összefoglalóan poszt-COVID állapotnak nevezik.

bővebben
Covid beteg gyermekek beutalási rendje változatlan!

Covid beteg gyermekek beutalási rendje változatlan!

Velkey György Főigazgatónk tegnapi Hír TV-ben elhangzott interjúja ma több helyen félreértelmezve jött le a sajtóban.

A KIJELÖLT COVID ELLÁTÓ KÖZPONT TOVÁBBRA IS A HEIM PÁL GYERMEKGYÓGYÁSZATI INTÉZET! Aki Covid gyanúval érkezik kórházunkba, rögtön oda irányítjuk.

bővebben
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support