A Bethesda Gyermekkórház főigazgatóját, dr. Velkey Györgyöt kérdeztük, aki elmondta, összekovácsolta őket a tavalyi év, megnyílt a poszt-COVID ambulanciájuk, továbbá kifejtette, mit gondol a 16 éven aluliak oltásáról is.

Hogy vannak most? Nehéz volt az elmúlt időszak, azóta enyhül már a nyomás a kórház dolgozóin?

A gyerekeket inkább az akut COVID enyhébb lefolyása jellemzi, ezért a gyermekintézményeket – különösen az első hullámban – nem érintette olyan mértékben a járvány, a második hullámot azonban már megéreztük. Szeptemberben rögzült, hogyan osszuk fel egymás között a feladatokat. A műtéteket, egynapos ellátásokat a járvány ellenére is csináltuk tovább, szerte a környékről jöttek betegek, jutott bőven feladat. A COVID miatt sokszor kellett egyik napról a másikra nagyokat lépni, alkalmazkodni. Sok innovatív megoldást alakítottunk ki. Megteremtettük a saját kórházi iskolát, óvodát. A program nagyon sikeres volt, voltak olyan gyerekek, akiknek javultak az iskolai eredményei is. Sok kollegának van pedagógusi végzettsége, ezt ők valósították meg. Illetve önkéntes hálózat jött létre főként egyetemistákból, orvostanhallgatókból, akik a különböző adminisztrációs és egyéb feladatokat látták el. A járóbeteg rendelés a harmadik hullámban sem állt le, és pluszban oltottunk is. Volt olyan nap, hogy kb. 1000 főt oltottunk be.

Izgalmas és fárasztó perióduson vagyunk túl, sok kollégánk ment át COVID osztályokra is dolgozni felnőtt ellátásba, őket is igyekeztünk támogatni. De úgy tapasztalom, hogy összességében minket a Bethesdában inkább összekovácsolt a járvány, és kevésbé volt jellemző a kiégés is.

Az interjú folytatása itt található: https://www.webbeteg.hu/cikkek/portre/27093/dr-velkey-gyorgy-interju

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support