Egészségfelmérés a fiatalok egészségéért

Kórházunk elkötelezett a gyermekek, szüleik és saját dolgozóink egészségének megőrzése és betegségek megelőzése mellett. Ezért egy új, innovatív egészségfejlesztési programot indítottunk, melyek keretében egy reprezentatív egészségfelmérést tervezünk elvégezni. Ennek célja egy hosszú távú egészség-edukációs terv, koncepció kialakítása a fiatal generáció egészségértésének fejlesztéséért, melynek része a fiatalabb korosztály elérése tematikus célzott üzenetekkel, „kortárstól kortársnak” programmal, megfelelő csatornákon, hiteles véleményformálók bevonásával, érthető nyelvezettel, meghatározott tematikák alapján.

Az egészségfelmérés eredményein alapuló edukációs programmal ellátott betegeink és családjaik egészségét hatékonyan és célzottan tudjuk támogatni, hiszen a gyermekkor a legjobb időszak arra, hogy megalapozzuk gyermekeink egészségét – ilyenkor lehetséges leghatékonyabban az egészségfejlesztésre és a betegségek megelőzésére fókuszálni. Mivel a gyermekkor minden egyes szakasza megalapozza a következőt, érdemes korcsoportokra bontott célzott üzenetekkel mihamarabb elkezdeni az egészségre gyakorolt negatív hatások megelőzését és megfelelő kezelését. A kutatás során – mely a Szinapszis Kft-vel együttműködésben zajlik – 4 korcsoportban, korcsoportonként 200 fő, összesen 800 fő szülő körében bonyolítunk le hibrid kutatást, online és telefonos adatfelvétellel. A kutatás a szülői egészségértést is vizsgálja nemzetközi, validált EU-HLS és BRIEF HLS Screen kérdőívek adaptálásával.

A kutatásban való részvételhez kapcsolódó adatkezelési tájékoztató itt érhető el.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support