Dr. Velkey György: “Ha nyugdíjba megyek, ápoló leszek!”

 

A BioTechUSA rekordösszegű adománnyal támogatta a Magyar Kórházszövetségen keresztül a sürgőségi betegellátásban dolgozó ápolókat

 

Az Ápolók Napja alkalmából a BioTechUSA-cégcsoport történetének legnagyobb értékű adományával támogatta a Magyar Kórházszövetséget, valamint a szervezet közvetítésével országosan 91 kórházi intézményt. Az együttműködés során 15 000 doboz prémium vitaminkészítményben részesül 5000 fő, sürgősségi betegellátásában dolgozó ápoló a szervezet által meghatározott kritériumoknak megfelelően. A támogatás mértéke 60 millió forint. Ennek apropóján az egészségügyi rendszer kihívásairól, az ápolói életpályáról és a támogatási lehetőségekről beszélgettünk Dr. Velkey György Jánossal, a Magyar Kórházszövetség elnökével, valamint Lévai Bálinttal és Lévai Balázzsal, a BioTechUSA tulajdonosaival.

A BiotechUSA felajánlása 20230512

A BioTechUSA-cégcsoport tulajdonosai, Lévai Balázs kereskedelmi igazgató és Lévai Bálint vezérigazgató; a Magyar Kórházszövetség elnöke és a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója, Dr. Velkey György János

Első kérdésként meséljetek az adományozás hátteréről! Hogyan alakult ki az együttműködés?

Lévai Bálint: Dr. Velkey Györggyel 2022-ben találkoztunk először a Bethesda Gyermekkórház igazgatójaként. Akkor 200 munkatárs részvételével egy fél éves életmódváltó programot támogattunk InBody testelemző mérleg beszerzésével, termékcsomagokkal, kedvezményes vásárlási lehetőséggel és személyre szabott szakértői tanácsadással.

Dr. Velkey György János: 274-en vettek részt a programban, amely nemcsak jelentős eredményekkel zajlott, de a kórház egy olyan testelemző készüléket tudott beszerezni a támogatásból, amely egyaránt segítette a munkatársak egészségi állapotának felmérését és hozzájárult a gasztroenterológiai és izomsorvadásban szenvedő gyerekek állapotának követéséhez is. Az eredmények lenyűgözőek voltak, a sok leadott kiló mellett számtalan ápoló és orvos tudott változtatni életmódján, mentális és fizikai állóképességén. Ezen a sikeren felbuzdulva döntöttünk úgy, hogy idén kiterjesztjük az együttműködést a Kórházszövetségre is.

Lévai Balázs: A Bethesda Gyermekkórházzal való együttműködésünkön túl a korábbi években számtalan egészségügyi intézményt támogattunk, többek között a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetet, az Óbudai Szent Margit Kórházat, a Dr. Manninger Jenő Baleseti Központot (OBSI), az Új Szent János Kórházat és az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetet (OORI).

 

Miért pont a sürgősségi betegellátásban dolgozó ápolókra esett a választás?

Dr. Velkey György János: Ők azok a munkatársak, akik nincsenek reflektorfényben, a háttérben dolgoznak, kemény és erőt próbáló fizikai munkát végeznek és nemcsak nehezebb körülmények között kell ellátniuk mindennapi tevékenységüket, de sokszor maguk is nehéz szociális és gazdasági helyzetben vannak. Szerepük nélkülözhetetlen és az akut helyzetek ellátása folyamatosan próbára is teszi őket.

Lévai Bálint: Társadalmi felelősségvállalási programunk során arra törekszünk, hogy olyan területeken tudjunk támogatást nyújtani, ahol a legnagyobb szükség van rá. Az ápolók szerepe különösen fontos, hiszen ők azok, akik napi szinten az ágy mellett állva gondoskodnak a betegekről. Ennek fényében döntöttünk úgy, hogy segítjük munkájukat és egészségük védelmét. Nagyon örülünk, hogy a Magyar Kórházszövetség közvetítésével többek között olyan intézményekbe jutnak el C-, D- és multivitaminjaink, mint például a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Oktató Kórháza, a Békés Vármegyei Központi Kórház, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ, a Mohácsi Kórház és a Szent Borbála Kórház.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support