A csecsemőúszásról

Csecsemőúszás mint program

A csecsemőúszás mint program, jót tesz a babának és a családnak egyaránt. Az egészséges „úszó” babáknál a fertőzéses jellegű megbetegedések nem fordulnak elő gyakoribban, mint az úszni nem járóknál.

Szoktatás

Az viszont tény, hogy ügyesebben mozognak ezek a kicsik, másrészt társasághoz, nyüzsgéshez szoknak. 6 hónapos korban viszi a legtöbb szülő gyermekét az uszodába, ebben az életkorban még könnyen vízbe szoktathatók a csecsemők.

Először meg kell nézni  a helyszint; az uszodát, az edzőt, az öltözőhelyiséget is.

Ha megtetszett, kezdjék el otthon a vízhez szoktatást a nagy fürdőkádban, sok vízzel és a víz hőmérsékletét fokozatosan csökkentsék az uszodaira (ezt a látogatáson kérdezzék meg).

Így az első alkalom nem lesz annyira minden szempontból új, néha rossz élmény. Hogy mikre figyeljenek azt mindig az edző mondja meg a gyakorlatok során.

Amennyiben a gyermeknél a legkisebb betegség tünetet észlelnek, hurutos -hány, hasmenése van- az úszást feltétlenül függesszék fel, és csak teljesen egészséges állapotban kezdjék meg az újabb edzéseket.

Szerző: Dr. Szabolcs Andrea

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support