ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Online kérdőíves recept igényléshez kapcsolódóan

Gyermekpszichátriai ambulancia

 

A Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza, mint Adatkezelő rögzíti, hogy a GDPR, illetve az Infotv.-ben megfogalmazott általános adatvédelmi elveket, szabályokat, jogokat és kötelezettségeket az Adatkezelési Keretszabályzatban, az egészségügyi ellátáshoz kapcsolódó speciális szabályokat pedig az Egészségügyi Adatkezelési Szabályzatban rögzíti. Amennyiben jelen Tájékoztató speciális rendelkezést nem tartalmaz, az Adatkezelési Keretszabályzatban rögzített általános és az Egészségügyi Adatkezelési Szabályzatban meghatározott speciális szabályok az irányadók. A hivatkozott dokumentumok Adatvédelem oldalunkon megismerhetők.

Az online kérdőíves személyes adatkezelés céljai az alábbiak:

  • A személyes egyeztetés nehézségeit elkerülendően az elektronikus úton történő kapcsolatfelvétel (és – tartás) nem kötődik időponthoz, a kérelmek a nap bármely szakaszában elküldhetők, a szakemberek rendelési időn kívül is tudnak a kérelmekkel foglalkozni.
  • A kérelem elküldéskor olyan kapcsolattartási adatok kerülnek rögzítésre, melyen a szülők ténylegesen elérhetők, ezáltal gyorsabbá válik a kapcsolatfelvétel.
  • A feldolgozás során több idő van annak ellenőrzésére, hogy a jogosultságok (pl. közgyógyellátás szociális juttatás) rendben vannak-e, korábbi gyógyszerelési, terápiás javaslatok betartásra kerülnek-e. A szakember a szülőkkel történő személyes, telefonos konzultáció során már kialakított kezelési javaslattal állnak elő.
  • A kötelező adatrögzítések és adminisztráció nem a rendelési időben történnek, hanem azon kívül, a szakember több figyelmet tud fordítani egy-egy páciensre.

Érintett személyes adatok köre:

  • Gyermek, páciens személyazonosító adatai (név; születési idő, TAJ)
  • Szülő, törvényes képviselő telefonszáma és/vagy e-mail címe
  • A felírandó gyógyszerre, közgyógyellátási igazolványra vonatkozó kérdések
  • A gyermek állapotára vonatkozó kérdés

A megadott személyes adatok kezelésének jogalapjai: Adatvédelem oldalunkon megismerhetők.

FELHÍVJUK A SZÍVES FIGYELMÉT!

Az online recept – igénylés az Adatkezelő ellenőrzött informatikai hálózatán kívüli szolgáltató igénybevételével történik. A kérelem a személyes adatok különleges kategóriáinak körébe tartozó egészségügyi adatokat tartalmaz, melyek fokozott védelem alá esnek. A külső szolgáltató igénybevétele nem garantálja a védett egészségügyi tartalmak sérthetetlenségének a továbbítás egész folyamata során történő biztosítását.

Az online kérdőíves recept – igénylés igénybevétele csak és kizárólag a törvényes képviselő kifejezett akaratával és a fenti kockázatokról történő tudomásul vételének igazolásával történhet.

A személyes adatok tárolása: A kérdőív feldolgozását követően törlésre kerül. A megadott személyes adatok a gyermek betegdokumentációjában kerülnek rögzítése.

Bethesda Gyermekkórház
Mentálhigiéniai Osztály

Kapcsolódó ambulanciák, osztályok

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support