“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

Felület
Állítsa be a kezelőfelületet, hogy megkönnyítse a használatát különböző körülmények között.

Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza                              
1146 Budapest, Bethesda utca 3. Hiteles egészségügyi weboldal
+36-1-920-6000 
bethesda@bethesda.hu 

Bethesda Youtube Bethesda Facebook Bethesda Instagram

 

Címlap / Rólunk / Főigazgató

Főigazgató | Bethesda Gyermekkórház

velkeygyorgy.jpg
Dr. Velkey György, főigazgató

Ünnepekkel teli éveket élünk, a reformáció 500 éves és az új Bethesda Gyermekkórház 25 éves évfordulója előtt 2016-ban a 150 éves Bethesdát ünnepeltük. A kórház hosszú története gyönyörű hagyaték: a németajkú gyülekezet diakóniai érzékenysége és cselekvése a kiegyezés körüli Pesten, majd a Bíberauer-Bodoky család, a Filadelfia és a Lórántffy diakonisszák hűséges és odaadó évszázados szeretetszolgálata, és a legutóbbi időben a Dizseri Tamás vezette bátor és elkötelezett újrakezdés és helykeresés a magyar egészségügyben egyaránt fontos példa számunkra. Ez a másfél évszázad elmélyedésre, hálaadásra, és küldetésünk újrafogalmazására hívott bennünket.

A közelmúlt is hálaadásra szólít. Az elmúlt évtized súlyos anyagi és adminisztratív szorításai után a Bethesda újra fejlődési pályára léphetett. Sok tehetséges fiatal szakembert képzünk, akik nemcsak folytatják a megkezdett munkát, hanem új szakterületeket is meghonosítanak. A bővülő feladatainkhoz képest szűkössé vált épületeink bővítésére és felújítására több nagyléptékű fejlesztési tervet fogalmazhattunk meg a megvalósítás komoly esélyével.

A szakmai generációváltás és a gazdasági osztályainkon megerősödő új vezetők újrakezdésre, megújult közösségépítésre szólítanak bennünket. Ugyanakkor nemcsak belül kell megtalálnunk az új hangot, hanem arra is érzékennyé kell válnunk, hogy hagyományainkat őrizve és azokra építve jól értsük a hozzánk fordulók és mellettünk élők kérdéseit és kéréseit, valamint hogy számukra is érthetően érjenek el hozzájuk üzeneteink. Legfontosabb üzenetünk persze a szakmailag megalapozott gyógyítás és ápolás, a lelkileg gazdag közösségi szeretetszolgálat. Sokat kell tennünk azért, hogy ez napról napra tökéletesedjen.

 

Dr. Velkey György, főigazgató
gyermekgyógyász,
gyermek-aneszteziológiai és intenzívterápiás szakorvos,
egészségügyi szakmenedzser

 

Hivatkozások

Dr. Velkey György főigazgató új tisztsége a kórházszövetségben

Velkey György Semmelweis-díjas

 
YouTube: 
Embedded thumbnail for Főigazgató
Embedded thumbnail for Főigazgató
Embedded thumbnail for Főigazgató
Embedded thumbnail for Főigazgató
Embedded thumbnail for Főigazgató
Embedded thumbnail for Főigazgató

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: BT