A 30. Spar Maraton Bethesdás módra

Ha október, akkor Spar Maraton, amelyen kórházunk évek óta rendszeresen részt vesz, igazi csapatépítő program, melyet Alapítványunk is támogat; ezt ezúton is köszönjük. Büszkén mondhatom, hogy a résztvevők számát tekintve évről-évre csak nő a mozgás iránti vágy minálunk, így az idei XXX. Spar Maraton nemzetközi rendezvényén nemcsak a futók számát (28.000) illetően született új rekord, hanem nálunk is. 11 négyfős csapatot állítottunk ki, és az időjárás előrejelzés ellenére is mind megjelentek!
Futóink ismét a bethesdás közösség családtagjaiból és a munkatársakból kerültek ki. Közöttük volt tapasztalatokkal rendelkező rendszeres futó, és olyan is, aki idén kezdte. A rajthoz többségében a már szeptemberben is elkészült Anyák Háza futópólókban álltunk fel. (Wizz Air futás), Az egyéni futó teljesítményünk mellett kórházunkat és a kitűzött céljainkat is (készülődő Anyák Háza) igyekeztünk megmutatni a közönségnek.
Az idei csapat összeállítás a következőképpen nézett ki: Bethesda Barinők: dr. Hercsuth Magdolna, dr. Bakancsos Edit, dr. Kárász Hajnalka, dr. Bodó Timea;  Bethesda Rehabeti: Varga Zsófia Katalin, Varga Ádám, dr. Paraicz Éva, Szaák Móni, ReBi: Papp Zsombor, Balassa Málna, dr. Szegleti Gabriella, Sipos Zsanett, Bethesda Velkey Család: Velkey Zita, Kiss Rebeka, dr. Rácz Anikó, dr.Velkey György; Bethesda Intenzív: dr. Lévai Tibor, dr. Papp Zsolt, Kosik Zsófia, dr. Major János; Bethesda Jakus Család: Zelles Tibor, dr. Jakus Rita, Zelles Anna, Zelles András, Bethesda Fogarasi Család: Fogarasi Virág, Fogarasi Zengő, dr. Fogarasi András, Fogarasi Nikolett; Bethesda Fogarasi Csapat: Fogarasi Botond, Szedlák Ádám, Horosz Ilona, Fogarasi Levente; Bethesda Nővérek: dr. Koncz Levente, Hunor Melinda, dr. Palotás Anna, Rácz Emőke; Bethesda Szteroid kúp: dr. Koncz Klára, Lehőcz Anna, Szlaby Ivett, Vörös Annamária, Bethesda Ifjúság: dr. Bóta Balázs, Radócz Balázs, dr. Erdélyi Fruzsina, Bartók András.

Mint említettem, az időjárás előrejelzés ellenére sem kaptam az sms-üzeneteket a csapattagoktól arról, hogy meghátrálnak a futás elől, sőt mindenki a kapott tanácsok alapján felkészült a zord körülményekre. Szerencsénkre a rajt kezdetére az esőfelhők is visszafogták magukat, nedvesek csak az izzadságtól lettünk .
Az idei útvonal a tavalyihoz képest nem sokat változott: a Hősök terétől indultunk, az Andrássy úton keresztül, majd eljutottunk a Rakpartig, ahol végig futottunk a pesti és budai oldalon, valamint a Margit-szigeten is áthaladtunk. Az úton Budapest főbb nevezetességeit is megcsodálhattuk futás közben, valamint különböző csoportok, szurkolók mellett az Operaház kórusa és kisebb zenekarok segítették a versenyzők lelkesítését.
Minden csapatunk ismét befutott, és szép teljesítménnyel végzett. Főleg azokat emelném ki, akik idén kezdtek el futni, s közülük volt, aki a leghosszabb távot is bevállalta. A távok sorrendben 11,6 km- 12,1 km- 7,1 km- 11,4 km voltak. Idén a Fogarasi Csapat futott be elsőként 3 óra, 36p,58 mp alatt.  Gratulálunk nekik! A utolsó befutót is megvárva végül az Bethesda ebédlőjében gyülekeztünk, hogy szokásunkhoz híven a learatott „babérokat” közösen vegyük birtokba,
Még egyszer gratulálok mindenkinek!  Őszintén remélem, sőt tudom, hogy folytatása következik. Aki meg akarja tudni, hogy miért jönnek el évről-évre egyre többen erre az eseményre az emberek, jöjjenek el, várjuk őket szeretettel mint futóként, mint szurkolóként!
Mindenkinek köszönöm!

Dr. Hercsuth Magdolna

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support