Az LG 15 millió forint értékű adománya

Az LG Electronics magyarországi leányvállalata 15 millió forint értékű adománnyal járult hozzá a Bethesda energetikai, zöld beruházási fejlesztéseihez. November 11-én, ünnepélyes sajtótájékoztató keretében vettük birtokba az új rendszert, melynek köszönhetően Ilka utcai épületünkben ápolt, gyógyított betegeink, hozzátartozóik és nem utolsó sorban munkatársaink komfortosabb körülmények között létezhetnek. Nem is beszélve az energetikai haszonról: 1 egységnyi energia ráfordítással négy egységnyi (+/-) hő energia, és annak előállítási költségei megtakarítása válik lehetővé az adomány révén.

A sajtótájékoztatón dr. Velkey György főigazgató köszöntötte a megjelenteket, majd az adomány jelentőségét méltatta. Dr. Bölcskei Gusztáv püspök, a Zsinat lelkészi elnöke arról a szolgálatról emlékezett meg, amelyet a Bethesda szolgálata nyújt a magyarországi gyermek egészségügyi ellátásban és az egyházban, ezzel összefüggésben mutatta meg az adomány jelentőségét. Mr. Young Woong Lee az LG Electronics Magyar Kft. légkondicionáló és energetikai megoldások üzletágának vezetője következett szólásra, ő a regionális társadalmi felelősségvállalási stratégiájuk hátteréről beszélt, mivel főképp olyan gyermek-egészségügyi intézményeket támogatnak, amelyek ezáltal kényelmesebb környezetet tudnak biztosítani az ott gyógyuló gyermekek számára. Idén egy szerbiai gyermekkórház mellett, a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Koraszülött-Újszülött pathológiai osztálya is kapott hasonló készülékeket.

Ezután dr. Young Taik Jeong a Koreai Presbiteriánus Egyház moderátora, aki a Zsinat záró ülésére érkezett, és elkísérte Bölcskei püspök urat a Bethesda eseményére, szólt néhány kedves szót, valamint beszélt a Bethesda-tavi (bibliai) történet kapcsán a hétköznapi csodák jelentőségéről.

Az egészségügyi kormányzat részéről dr. Benede Attila helyettes államtitkár köszönte meg a az adományt, mivel a Bethesda a magyar gyermek egészségügyi ellátásban kiemelt helyet szerzett az itt folyó munka révén. Az Lg leányvállalatának részéről Nagy Sándor József igazgató monda el a projekt létrejöttének történetét, majd Gáti György mérnök mutatta be a klíma,- és szellőztetőrendszer műszaki oldalát. A kiépített légkondicionáló rendszert az LG Multi V/III hőszivattyús kültéri és 24 darab beltéri egység együttese alkotja. Az LG maga vállalta a készülékek szállítását, telepítését és beüzemelését is. A berendezések 70%-a a kórtermekben felel az optimális hőmérsékletért, a fennmaradó beltéri egységek pedig a rendelőkbe, foglalkoztatóba, a gyógytornaterembe és a könyvtárba kerültek. Nyáron a hűtésről gondoskodik, télen pedig a meglévő fűtő rendszer kiegészítéseként üzemeltethető a klíma, valamint esetleges hőmérséklet ingadozáskor gyors megoldást nyújt a helyiségekben tartózkodó betegek számára. A hőmérséklet mellett az irányított levegőcsere is megoldható a klíma által. A beltéri egységek szűrőrendszere hatástalanítja a káros mikroszkópikus anyagok, a pollen és a finompor bejutását a légtérbe.

A teljes rendszer egy LG Smart központi vezérlő egység segítségével irányítható, így nem szükséges kórtermenként szabályozni a hőmérsékletet, lehetőség van a beállítások optimalizálására, előzetes időzítésre, továbbá távolról interneten keresztül online is hozzáférhetőek a beállítási opciók. Ha pedig egyedi igény alapján egy helyiségben változtatni kell a beállításokon, minden beltéri egységhez tartozik egy távirányító, amivel ez könnyedén megoldható. Az optimális hőmérsékletet csendes — akár 19 dB-es — működés mellett érik el ezek a készülékek, ami különösen fontos a kórtermekbe szerelt egységeknél, hogy éjszaka minden kellemetlenséget mellőzve biztosítsák a komforthoz szükséges hőmérsékletet.

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support