“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png insta-logo-60.png

 

Híreink arhív

Beszámoló a Holnapocska Táborról | Bethesda Gyermekkórház

Immár negyedik alkalommal kapott kórházunk lehetőséget arra, hogy kórházunkban gyógyult, vagy gondozásunkban levő gyerekekkel vegyünk részt a Zalaszabarban megszervezésre kerülő Gyógyuló Holnapocska táborban. A tábor célkitűzése az, hogy betegségből gyógyuló, vagy krónikus betegséggel küzdő gyerekek is lehetőséget kapjanak élménytáborba eljutni, ezzel elősegítve a gyógyulásukat és közösségbe történő beilleszkedésüket. Idén negyvenöt - égési sérült és gasztroenterológiai betegséggel küzdő-gyerekkel keltek útra kollégáink: Sósné Szabó Kati, Dr. Szénási Fanni és Radnai Csilla. Az Ő képes beszámolójukat olvashatjátok.

 

  1. Nap: Buszos érkezés után megismerkedtünk táborvezetőinkkel, valamint a tábori szabályokkal, elfoglaltuk szállásunkat. Ebéd után felfedeztük a kalandparkban rejlő lehetőségeket. Csúszkáltunk a csónak csúszdán és a hófánk pályán hangunkat hallatva. A hullámvasút meglovaglásával, csúszdapark csúszdáin csúszva késő este zártuk az első tábori napot.
  2. Nap: A Zalakarosi Fürdő hullámai közt folytatódott a móka egészen ebédig. Felfrissülve tért vissza a csapat a táborba. Délutáni szieszta után ismét a három fő kedvenc került porondra – hullámvasút, hófánk és csónakcsúszda. Napnyugtakor a híres bűvész, Galambos Fecó kápráztatta el a kicsiket és a nagyokat. A varázslótanoncok új trükköket tanulva tértek nyugovóra.
  3. Nap: A legbátrabbak a gokarttal száguldozhattak sebesen, a legügyesebbek szaltót ugorhattak a trambulinban. Később a kötélpálya ágas-bogas pályáin is szerencsét próbálhattak. Délután csapatokat alakítva közös meseírásba vágtak. Este sor került az éjszakai focira a szomszédos táborosokkal. A nap lenyugvó sugarait lágy zeneszó kísérte, melyet egy helyi zenekar szolgáltatott.
  4. Nap: Korán reggel a táborlakók gondoskodtak a kalandpark állatainak etetéséről. Jól lakott a szurikáta, a teknősbéka, az óriás nyúl, az alpakka, a szamár, a kenguru és a még a kecskének is jutott káposzta. A csapatok sorversenyen mérhették össze erejüket, ahol az első 3 helyezettet éremmel jutalmazták. Napközben izgalmas pillanatokban volt részük a 4D-s moziban és a természetházban, ahol belemerülhettünk a tudományok világába. Az esti program szalonnasütés volt a tábortűz felett.
  5. Nap: Kirándultunk a magyar tengerre, a Balatonra. A víz kissé hideg volt, de a nagy meleg miatt jól esett a hűsítő hatása. Visszaérvén a táborhelyre szólások-közmondások keresésébe kezdtek a csapatok, melyekkel pontszámaikat növelhették. Hullámvasút nélkül ez a nap sem zárulhatott. Augusztus 20-i tűzijátékot a csillagok alól csodálhattuk.
  6. Nap: Az utolsó reggelen megérkeztek a Hősök tűzoltóautójukkal. A gyerekek megtanultak tömlővel tüzet oltani. Egy rendőr segítségével bűnmegelőzési tesztet tölthettek ki. A legügyesebbek még a saját kézlenyomatukat is elkészíthették. Búcsúzóul a csúszdaházban és a hullámvasúton engedték ki hangjukat. Ebéd után a csipetcsapat fáradtan ugyan, de élményekkel tele útnak indult Budapest felé.

Sós Tiborné, dr. Szénási Fanni, Radnai Csilla

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph