A Bethesda Gyermekkórház és a Honvédkórház szövetsége

Az együttműködésről szóló megállapodást a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjában írta alá Dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója és Szabó István mérnök dandártábornok, Honvédkórház parancsnok június 11-én.

„Három dolog miatt fontos, hasznos és példamutató a két intézmény megállapodása” – jelentette ki Szabó István. „Két olyan intézményről van szó, amelyik a régióban vezető a saját a területén, és így egymás képességeit kiegészítve tudják segíteni a felnőtt és a 18 év alatti betegek ellátását, legyen szó konzíliumról vagy ügyeletről. Másrészt a két intézmény dolgozói és hozzátartozói is gyógykezeléshez jutnak a másik intézményben. Végül pedig a két kórház a klinikai oktatásban is egymás mellé tudja tenni a kapacitást és az eredményeket.”
Dr. Velkey György kiemelte, hogy „két olyan intézmény lép szövetségre, melyek már hosszú idő óta gyakorlatban kialakították mindennapos együttműködésüket, jók a tapasztalataik”. Így például a szájsebészet vagy a nukleáris medicina területén számíthattak a másik félre. Egészségpolitikai szempontból is helyes döntés, hogy térségi együttműködés született. „Ilyen szövetségek ritkán szoktak kialakulni, mert mindenki védi a saját területét” – hangzott el. „Minden erőnkkel azon leszünk, hogy modell legyen az, amit létrehozunk” – mondta a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója.

„Mindenünk van, ami felnőtt ellátás, a Bethesdának pedig mindene van, ami gyermek ellátás” – összegezte a szövetség lényegét Dr. Zsíros Lajos orvos ezredes, megbízott orvos igazgató az aláírás utáni kötetlenebb beszélgetés során. Jelen voltak még a Honvédkórház, a Bethesda Gyermekkórház és a Magyarországi Református Egyház képviselői.

reformatus.hu
Fotók: Dévényi Veronika/HM Zrínyi Média

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support