Családi nap – Bethesda

Amikor a jubileumi évet megterveztük, a komoly tudományos és egyházi programok közt szerettünk volna valami olyat is, ami kifejezetten a családokról, a gyerekekről, az ifjúságról és a játékról szól. Elgondoltunk tehát egy családi napot, amelynek szervezését a könnyedség és játékosság jegyében fiatal orvosainkra bíztuk. Így esett, hogy épp, amikor kitört a vakáció, a június 16-ára adatott ragyogóan szép napsütésben benépesült a Bethesda kertje a családi napra érkező gyerekekkel és szülőkkel. Nagy tömegekre azért nem kell gondolni, de mint a csoportkép is mutatja, azért szép számmal összegyűltünk. Fiatal doktoraink dr. Major János vezetésével végül egy családi vetélkedő mellett döntöttek. Feladatokat találtak ki, beszerezték a hozzávalókat, és szerte a kertben felállított asztaloknál mint az egyes állomások vezetői várták a pontgyűjtésre érkező családokat. Volt állomás, ahol ügyességi feladatot kellett megoldani a családtagoknak, miközben az óra is tárgyilagosan ketyegve járult hozzá a pontszerzéshez. Más helyen alkotóképességét és fantáziáját, megint más helyen a kézügyességét bontakoztathatta ki a versengő családok apraja-nagyja.

Természetesen volt eredményhirdetés, senki nem maradt vigaszágon: oklevéllel és jutalom csokoládéval díjazottan, valamint újabb élményekkel gazdagodva térhetett mindenki haza. Nem hagyhatjuk ki most sem az élelemzés ropogósra sült pogácsáját és édes mézes-krémesét, amelyeket a hozzá kancsókban felszolgált gyümölcslevekkel öblítettünk le a lombok hűvösében felterített kerti asztaloknál. Köszönet minden szervezőnek és résztvevőnek, akik mind úgy érezték: jó lenne, ha jövőre – bár nem lesz jubileumi év – is lehetne ilyen jó, vagy a mostani tapasztalatok felhasználásával ennél is jobb családi napunk.

-rgy-

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support