Egy nagyon szép levél

‘A  B E T H E S D A”  Igen, így, csupa nagybetűvel: A BETHESDA. Mert számomra fogalom ez a kórház. Mi a magyarázata? Egyszerű! 57 évesen már jó néhány egészségügyi intézmény vendége voltam. Sokszor a lepusztult falak riasztó tekintete is már sokkoló volt.

Néha úgy éreztem, csak egy futószalagon sorakozó tömegcikk vagyok, amit minél rövidebb idő alatt meg kell „javítani”. A velem foglalkozóknak már a sokadik „ügyfele” lehettem. Ugye ismerős kép ez?
Ámbár vannak üdítő kivételek, mint például a BETHESDA!
Emlékszem, Dani fiammal – aki már azóta felnőtt emberré cseperedett – úgy jó 20 éve fel kellett keresni a BETHESDÁT. Ahogy beléptünk, valami megérintett. A színes falak is barátságosan mosolyogtak ránk. A rendezettség, az igényes külső eleve bizalmat keltett. A sebészeten figyelő tekintetek figyelték a fiamat, nekem pedig türelmesen elmagyarázta a doki a tényeket. Ezért hát a nagybetűs BETHESDA.
Persze nem lehet könnyű folyamatosan figyelni a sok betegre, talán előfordul, hogy nincs meg az együttműködés a beteg, vagy a szülei részéről, talán még az is előfordul, hogy a beteg akarja elmagyarázni a gyógyulás útját, talán még hangos szó is elő-előfordul, amit nem könnyű akceptálni.
Ezért is megtiszteltetés számunkra, hogy egy picinykét hozzájárulhatunk az Önök pihenéséhez, kikapcsolódásához. Ahogy immár lassan 15 éve minden páratlan évben, így most is kérem, fogadják örömmel az Önöknek készített bringóhintó meghívókat, melyet a napokban vehetnek majd kézhez.
Akár a konyhán teszik a dolgukat, akár a volán mögött ülve, akár az adminisztrációs munkát végzik, akár a takarítással járulnak hozzá a gyógyításhoz, akár maga a gyógyító, ápoló munka a feladat, jöjjenek el a Margitszigetre!
Bíztatom Önöket, hogy hívják ismerőseiket is, rokonaikat is! Ki-ki meghívhatja szüleit, unokáit, barátját, gyermekének osztálytársait. A meghívót bármikor fel lehet használni, át lehet ruházni.

Minden BETHESDA dolgozónak Istentől áldott Karácsonyt, békés ünnepet kívánok munkatársaim nevében is!

Szeretettel és barátsággal

ügyvezető, Bringóhintó Kkt.

Budapest, 2015. december 20.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support