Epi-tábor az Ilkában

Mi kell egy jó táborhoz? Először is egy lelkes csapat, amelyik megszevezi. Adott volt Kisné Bánfi Rozália vezetésével. Másodszor kellenek a jelentkezők, idén 18-an, akik a verbuválásra válaszolva jelentkeztek. Aztán kell a helyszín, ami adott volt a Neurológián, meg az Ilka kertjében. Aztán kell a jó idő: ezt is megkaptuk. Tiszta égbolt, 35-36 fokos meleg ösztönzött folyadékpótlásra és árnyékkeresésre mindenkit a szabad téri programokon. Végül, de nem utolsó sorban kellenek jó programok, amitől izgalmas, új élményekkel gazdagító hetet lehet együtt tölteni.

Ilyen porgramokból nem volt hiány. Vannak minden évben kötelező „kűrök”: pl. az Állatkert, a Vakok és Gyengénlátók Tanuszodája, az ismerkedős játékok, Gábor bácsi játékos vetélkedője, és az esti éneklős, beszélgetős foglalkozások Dominiák Zsolt lelkészünkkel. Azonban ezek a már „ismerős” programok is mindig hoznak valami újat, ha másért nem, mert mindenki érik, változik, és mindenki fedez fel magának valami olyat, amit eddig nem vett észre. az „újszülöttnek” (az első táborozónak) meg minden vicc új.

Idén jártunk először ezzel a csapattal Nógrádban a Katalin-tanyán, ahol a legnagyobb élmény az állatbemutató volt. Szakavatott vezetőnk reptetett a fejünk felett 10 cm-re héját, futtatott tőlünk fél méterre baglyot, simogattunk vadászgörényt, aki nem is volt büdös, viszont nagyon hajlékony, és került elő sapka alól sün, igaz csak egy afrikai példány. Sétáltunk a tanösvényen, láttunk belülről odut, melyben kiscinkék, egy másikban meg pelék lapultak. Aztán jött a fő szám, kerti vasutazás a minivasúton.

Volt aztán kutyás bemutató a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány ajándékából, hajókáztunk a Dunán, utána minden szabályt megszegve mezítláb mászkáltunk a Szent István park szökőkútjaiban, volt miniló simogatás, kézműves foglalkozás, és a végére maradt a ki mit tud. A hét végére gyerek és felnőtt jólesően elfáradt a sok élménytől, de lelkesen ígértük meg egymásnak, jövőre is találkozunk.

Köszönet az Alapítványnak, a neurológia ápolóinak, és mindenkinek, aki ehhez a jólsikerült táborhoz valamilyen módon hozzájártult.

-rgy-

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support