“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

Felület
Állítsa be a kezelőfelületet, hogy megkönnyítse a használatát különböző körülmények között.

Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza                              
1146 Budapest, Bethesda utca 3. Hiteles egészségügyi weboldal
+36-1-920-6000 
bethesda@bethesda.hu 

Bethesda Youtube Bethesda Facebook Bethesda Instagram

 

Címlap / Rólunk / Híreink / Epi - tábor: Ilka - Mosdós

Híreink arhív

Epi - tábor: Ilka - Mosdós | Bethesda Gyermekkórház

Hagyományosan augusztus második felében az Ilka utcában, szeptember első hetében pedig Mosdóson tábort szervezünk epilepsziás gyerekeknek, fiataloknak. Idén sem volt másképp. A hagyományok olyan erősek, hogy rendszerint a szereplők és a programok is jó ismerősként köszönnek vissza évről - évre.

Mindig vannak azért olyanok is, akik először jönnek el, és a  szervezők rendszerint gondoskodnak arról is, hogy a már bejáratott, elmaradhatatlan programok mellett legyenek új élmények. Az Ilka utcai táborba 15 gyerek, a mosdósi táborba 27 fiatal jött el idén. Mindannyian a Neurológiai Osztály jelenlegi és egykori gondozottjai. A táborok szervezéséről Kissné Bánfi Rozália főnővér gondoskodott remek csapatával (külön is ki kell emelnünk Hegedűs Zoli ápolót, aki a mosdósi éjszakák biztonságát őrizte rendületlen kitartással), a gondolati keretről idén is Magai Margit katechéta, pedagógus gondoskodott. Az Ilka utcai táborozók a héten Rúth könyvének történetét dolgozták fel napról - napra, a mosdósiak a magvető példázatát. A bibliodramatikus játék rendszerint rendszerint kendő jelmezekkel mindig hordoz valami egyszerű, hazavihető tanulságot, amelyet ki - ki saját hétköznapjaiban hasznosíthat. A mosdósi táborban mindezt kibővítettük a fiúk - lányok osztott csoportjainak szóló megbeszéléssel, ahol - nem nehéz kitalálni - általában a párkapcsolat lehetőségéről, a betegség okozta magányról, a fiatalok által szüleik és jövőjük iránt megélt szorongásról tudunk, tudnak szót váltani. Az Ilka utcai tábor programját a BVSC uszodájában eltöltött kétszer másfél óra szinesítette, míg a fürdőzés élményét a mosdósi táborozóknak a gunarasi termálfürdőben eltöltött majdnem fél nap múlta felül. Az Ilka utcaiak eljutottak idén is az Állatkertbe, a Közlekedési Múzeumba, és egész napos, buszos kirándulással a Skanzenba (Szentendre), ahol a korhű vonatozáson kívül részük lehetett a hagyományos kenyértészta dagasztás és sütés élményében.

A mosdósiak a Kaposvári Lovas Akadémia vendégei lehettek, ahol remek délutánt tölthettek az erre kiképzett lovakat megülve, gondozásukról tanulva, őket kényeztetve simogatással és persze némi almával. Ugyancsak Kaposvárról eljött és fergeteges műsort adott a Csíky Gergely Rock Színháza a Dzsungel könyvéből, valamint a Jézus Krisztus Szupersztárból vett jelenetekből, valamint a meglátogatott bennünket a kaposvári kutyakiképző egyesületből 6 lelkes jószág kísérőjével és kiképzőjével. Mindkét táborban volt tábortűz és lecsófőzés, az Ilka utcában vetélkedőt szervezett Barla Gábor, a mosdósiban Németh Sándor, volt ki-mit-tud, és persze kézműves foglalkozás, amelyet az Ilka utcában Erdélyi Ágnes pszichológus és segítője Judit, Mosdóson pedig Sós Gabriella asszisztens talált ki és vezetett. A mosdósi táborozások különleges élménye minden évben Gyurkovics professzor úr vendégszeretete, a szölőjében hangulatos lovaskocsizás után eltöltött délután, és más figyelmességek, amelyet tőle a hét során kaptunk.

Mindennek a hátterében és az élén pedig frissességével és hangulatteremtő jelenlétével Dr. Neuwirth Magda áll,  akinek a munkája nyomán a neurológiai osztály táborai életünk szerves részévé váltak. Isten éltesse sokáig!

Köszönjük a Mosdósi Kórház Gyermek Osztályának vendégszeretetét, a Bethesda Kórház Alapítványnak a táborok programjaihoz nyújtott támogatást, Kovács Mária élelmezés vezetőnknek a remek ellátmányt, és minden táborozó szüleinek a süteményeket és egyéb földi jókat.

-rgy-

 

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: BT

Epi - tábor: Ilka - Mosdós

Hiba

A webhelyen nem várt hiba történt. Érdemes később újrapróbálkozni.