Főorvosok, vezetők Szárszón

2015-ben volt utoljára főorvosi vezetői elvonulás. Ezért is, meg az előttünk álló újabb nagy feladat miatt is megérett az idő a találkozásra. Bármennyire is nehéz kiszakadni a kórházi és az otthoni feladatok közül, aki részt tudott venni, utólag elmondhatja, megérte az utazás és a „kikényszerített idő”.

Balatonszárszó, a Soli Deo Gloria Konferenciaközpont fogadott be minket március 8-10 között. Az első délután és az este a kitekintés jegyében telt. Steinbach püspök úr nyitó áhitata adta meg az alaphangot, Sámuel első könyvéből vette a textust: Anna hálaénekének részleteit. A visszakapott erő teszi lehetővé, hogy jót és jókor szóljunk, és akkor örülhetünk az Úr szabadításának. Egy mondatba sürítve így szólt a lelki útravaló. Ezután két remek előadás hangzott el, dr. Spéder Zsolt a KSH igazgatója a legfrissebb demográfiai elemzést mutatta be a házasságkötések és a párkapcsolat alakulását, valamint a gyermekek megszületésének adatait elemezve. Majd dr. Gaál Péter a SE Menedzserképzőjének dékánja a hálapénzzel kapcsolatos kutatásainak tapasztalatait osztotta meg.

Az estében a Sebő Együttes adott koncertet énekelt versekből, s az egyes számok között Sebő Ferenc történetetit, kis remekbe szabott reflexióit hallhattuk az életünk dolgairól. Hatalmas vastapsot kaptak a hálás közösségünktől.

A másnap az egyes munkaterületek, osztályok vezetőinek beszámolóival telt. Ahogy lenni szokott, kicsúsztunk jócskán az időből, szerencsére az estébe belenyúlva behoztuk a lemaradást. Azért a délutánban jutott néhány órácska kirándulásra, sportra (futás), pihenésre. (Késő este a még aktívaknak egy kis gyilkosos játék is belefért a programba.)

Péntek délelőtt a dolgozói elégedettség vizsgálatának és a nővér életpálya modellnek szenteltük figyelmünket, illetve a futó projektekről szóló beszámolónak. Majd igazgató úr ismertette az előttünk álló nagy építkezési és fejlesztési feladatok lépéseit, ütemtervét, hogy aztán beszélgetni, kérdezni lehessen a maradék időben.

Bizony nem lesz kevesebb feladatunk a következő két évben sem, de most legalább a lelkiekben megkezdtük a felkészülést.

Köszönet az Alapítványak a konferencia lehetőségéért.

-rgy-

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support