“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

Felület
Állítsa be a kezelőfelületet, hogy megkönnyítse a használatát különböző körülmények között.

Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza                              
1146 Budapest, Bethesda utca 3. Hiteles egészségügyi weboldal
+36-1-920-6000 
bethesda@bethesda.hu 

Bethesda Youtube Bethesda Facebook Bethesda Instagram

 

Címlap / Rólunk / Híreink / Főszerepben a hétköznapi hősök

Főszerepben a hétköznapi hősök | Bethesda Gyermekkórház

Főszerepben a hétköznapi hősök

Tudod, mi zajlik egy kórházi osztályon? Hogyan gyógyulnak a kisbetegek? Kik gyógyítják őket? Nézd meg kisfilmjeinket, amelyekben bemutatjuk a Bethesda Gyermekkórház hétköznapi hőseit! A gyógyulókat és a gyógyítókat! Hogy ha jönnöd kell, már ismerősként találkozhassunk!

A Richter Anna Díj segítségével 12 kisfilmet forgattunk kórházi osztályainkról, melyet egybe gyűjtve itt is megmutatunk, de az adott osztálynál is megtalálhatóak. 12 napon keresztül új és új filmeket töltünk fel!

A 0. részben ismerjétek meg azokat, akik a legtöbb időt töltik a kisbetegeink ágya mellett. Nagyon büszkék vagyunk ápolóinkra és arra a oktatóápolói rendszerre, ahogyan a tapasztaltabb nővérek átadják tudásukat és hivatásuk szeretetét a fiataloknak... Megérdemlik, hogy mindenki megismerje őket!

 

Fáj a gyermek füle? Rosszul hall? Mandulaműtétre készültök? Ismerd meg, mi is történik a Bethesda fül-orr-gégészeti osztályán... hogy már tudd a válaszokat, ismerd gyógyítóinkat, ha jönnöd kell. Ők a mi hétköznapi hőseink!

 

Milyen betegségeket gyógyítanak belgyógyászaink? Mikor kell kórházba jönni? Gasztroenterológus, pulmonológus és nefrológus főorvosaink mesélnek, miközben betekinthettek a kórtermekbe, kezelésekre, műtőbe... Ők a mi hétköznapi hőseink!

 

A neurológiai osztályunk olyan világ, ahol minden a gyermekről és családjáról szól, legyen szó súlyos epilepszia kezeléséről, krónikus fejfájásról, vagy a down szindrómával élők követéséről. Olyan világ, ahol azon se lepődnek meg a kisbetegek, ha egy miniló jön be terápiás céllal a kórterembe... Mert minden az ő gyógyulásukról szól. Ismerjétek meg ezt a világot és az ott dolgozó szakembereket! Ők a mi hétköznapi hőseink!

 

Félsz a tűszúrástól? Kíváncsi vagy arra, mi történik a levett vérrel? Megismernéd azokat, akik egész életüket arra szentelik, hogy a kisbetegek vérét vizsgálják és segítsenek a diagnózis felállításában? Nézd meg kisfilmünket a vér útjáról: a plüssállatok között levett tűszúrástól a teljes gyógyulásig... Íme a labordiagnosztikai osztály! Ők a mi hétköznapi hőseink! A filmet a Richter Anna Díj támogatásával forgattuk.

 

Rehabilitációs osztályunk a kis (néha nagy) csodák helyszíne... Ahol a gyermeket mindig önmagához mérik, ahol egy szuper csapat dolgozik azért, hogy a súlyosan sérült betegek minél több mindenre legyenek képesek. Büszkék vagyunk arra hősies küzdelemre, amelyet ezek a kórházi falak napról napra látnak. Ismerjétek meg őket! Ők a mi hétköznapi hőseink! A film forgatását a Richter Anna Díj tette lehetővé.

 

A helyes diagnózis felállítása nélkülözhetetlen a gyógyításban. Radiológusaink feladata, hogy belelássanak a beteg gyermek fájó testrészeibe és a látott kép alapján segítik az orvosokat: hogyan tovább... Ismerjétek meg, mi történik a röntgen és ultrahang mellett... Ők a mi hétköznapi hőseink! A film forgatását a Richter Anna Díj tette lehetővé.

 

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: BT