Futóbabakocsik Szalai Ádám alapítványától

Különleges adományt kapott ma a Bethesda Gyermekkórház Szalai Ádám, válogatott futballistától és a Játékidő Alapítványtól!

Hárommillió forint értékű adományt adtak át a kórháznak, az adomány részeként hat speciális futóbabakocsit kaptunk, amely lehetővé teszi, hogy az orvosok, ápolók, gyógytornászok rendszeresen fussanak azokkal a sokszor mozgásképtelen gyermekekkel, akik a kórház égési, rehabilitációs és neurológiai osztályán gyógyulnak. Az első futás remekül sikerült, a gyerekek is nagyon élvezték, hiába szitált az eső!

„Kötelességünk, hogy a legmagasabb színvonalon gyógyítsuk ezeket a súlyos beteg gyermekeket. De kötelességünk és hivatásunk az is, hogy a nálunk fekvő gyermekek és családjaik jól-létéért tegyünk. Kezdetben az egészségmegőrzés, a közösségépítés miatt futottunk a kórház munkatársaival, de régóta tervezzük, hogy a nálunk fekvő gyerekeknek is élményt nyújtsunk a közös sport által” – vallja Dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója, aki maga is részt vesz ezekben a közösségi futásokban.

A futás olyan kapocs, ahol az egészséges és a beteg közös élményt tapasztal meg, s a speciális futóbabakocsik biztonságos módon teszik ezt lehetővé. „Kórházunkban a beteg gyermek és családja van a középpontban, akik számára motiváló, ha kimozdulhatnak a kórházi falak közül és a gyógyulást segíthetik azok az új ingerek, amelyet a sport és a kezelő orvossal való közvetlen kapcsolat által kap a beteg gyermek”- avat be Dr. Fogarasi András, a neurológiai osztály osztályvezető főorvosa.

A babakocsik beszerzését a Játékidő Alapítvány vállalta fel, s alapítójukkal, Szalai Ádám válogatott futballistával maguk is részt vettek az első közösségi bethesdás futáson a Városligetben.

„Hálás vagyok az életnek, a sorsnak és a kitartásomnak a sikereimért. Utunk azonban nem teljes attól, hogy elvégezzük a saját feladatunkat, nagyon sokan vannak, akik támogatásra szorulnak. Hiszem azt, hogy nagyobb összefogással megkönnyíthetjük az életét azoknak, akik igazán nehéz helyzetben vannak és mosolyt csalhatunk az arcukra”- vallja Szalai Ádám, válogatott futballista, a TSG 1899 Hoffenheim csatára, a Játékidő Alapítvány alapítója. „Csapatunk minden tagja több szálon kötődik a sporthoz, és célunk, hogy az ebből merített élményeket és megszerzett kitartást összeadva, a pozitív energiákat megsokszorozva tegyünk azért, hogy a világ minden nappal egy kicsit élhetőbb legyen.”

A Híradó videós összeíállítása: itt.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support