“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png insta-logo-60.png

 

Gyanútlanok - könyvbemutató | Bethesda Gyermekkórház

A Bethesda mindig tartogat meglepetéseket. Ki gondolná, hogy egy gyerekkórház könyvbemutatót szervez? Pedig ez történt. Február 19-én kedden, este hat órakor szinte megtelt az ebédlő a Gyanútlanok című könyv bemutatójára. A Luther Könyvkiadó gondozásában jelent meg az ifj. Bodoky Richárd írásait összegyűjtő kötet Csanádyné dr. Bodoky Ágnes szerkesztésében. Jó volt látni, hogy az alkalomra nemcsak a család jött el hivatalból, hanem sokan mások is, akik érdekeltek a Bethesdában, az egyházban, Zuglóban is.
Az alkalom szép "kegyesen" Bibliaolvasással és imádsággal kezdődött. Rideg Gyula kórházlelkész a Prédikátor könyvének első részéből olvasott: "Nemzedékről nemzedékre, és nincs új a Nap alatt..." -
A könyvet Velkey György főigazgató mutatta be. Személyes, emberi hangú elemzése sok idézettel rajzolta fel azt a hatalmas ívet, amit a naplótöredékeken alapuló könyv igen széles ívben bejár az 1870-es évektől Tisza István haláláig, amikor is a szem,- és fültanú szerző még csak tíz éves volt.
Kárpáti Attila történész a könyvnek azt a sajátosságát emelte ki, amely történelmi kontextusba helyezve az "oral history" felbecsülhetetlen értékében mutatkozik a könyvben. Napról-napra látjuk a kortörténetet Európa történéseitől a családi történésekig összefogva.
Csanádyné dr. Bodoky Ágnes, úgy is mint a könyv gondozója köszönetet mondott mindazoknak, akik a könyv megjelenésében, valamint a könyvbemutató létrejöttében szerepet vállaltak. Majd magyarázatot adott arra, hogy milyen ok állt a korábbi kötetek után, a mostani kötet kiadásának hátterében. Beszélt a kalandos történetről, ahogy az új forrásiratok előkerültek, másrészt arról az elemző munkáról, ami a dokumentumok feldolgozása közben meglepetésül szolgált.
Az eseményt szerény szeretetvendégség zárta.
-rgy-

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph