“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png insta-logo-60.png

 

Híreink arhív

A kunság dícsérete, avagy epi - családi tábor Berekfürdőn | Bethesda Gyermekkórház

Fotók: Pálos Anett, Bánfi Rozália, Rideg Gyula

Néha az az ember érzése, hogy mindig minden ugyanolyan. Átnéztem a tavalyi beszámolót, amelyben az időjárás viszontagságai voltak kiemelve. Rácsodálkoztam az egyezésre. Idén is elég sok jutott az esőből a táborra, például tábortüzet sem tudtunk rakni, és szalonnát sem tudtunk sütni a szakadó eső miatt a búcsúesten, de megint azt kell megállapítsam, amikor a szabadban kellett lennünk a porgram szerint, gondoskodva volt a jó időről. -

Második alkalommal voltunk az epilepsziás gyerekeket nevelő családok táborával Berekfürdőn, korábbi táborhelyünket, Bakonyszücsöt elhagyva. Oda is nagyon szerethető élmények kötnek, de mióta Berekfürdő egy svájci gyülekezet segítségével felvállalta a tíz családot és a kísérő személyzetet, új otthonra leltünk. A program előre is mindenkinek ismerős. Még áldott emlékű Neuwirth Magda neurológus főorvos vezetése alatt alakult ki, és szilárdult hagyománnyá.

Idén elhatároztuk, hogy belevetjük magunkat a nagykunság megismerésébe. Elmentünk a Hortobágyi Nemzeti Parkba, ahol a halastavak között vonatoztunk, madárlesen voltunk profi távcsövekkel, és elmentünk Karcagra, ahol a Győrffy István Múzeumban avatott vezetés mellett ismerkedtünk a nagykun történelemmel, népszokásokkal, kultúrával.

Voltunk a berekfürdői termálban is, de a legfőbb élményünk mindezeken túl, az együttlét volt. Volt szülőcsoport, mialatt a gyerekek Magai Margit, Rozál és Pálos Anett vezetésével bibliodrámáztak, kézműveskedtek, játszottak énekeltek.

Volt nyitó áhítat dr. Csoma Judit helyi lelkész vezetésével, volt ismerkedős játék, vetélkedő, sok szabadidő és persze séta a tó körül, közös éneklés, közös étkezések, és nagy rácsodálkozások egymásra, a másik életére, gondjaira, lehetőségeire. A helyzet az, hogy nagy szeretetben váltunk el egymástól és nagyon nehezen. Együtt minden jobb, minden könnyebb, és minden, amiről magunkban azt hiszzük semmit értéke nincs, felértékelődött.

Köszönet a támogatóknak, az ismeretlen svájci gyülekezetnek és a Bethesda Kórház Alpatványnak. Jövőre is lefoglatuk az időpontot. És ez mindent elmond a táborról.

-rgy-

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph