Magyar Gyermekpszichológusok képzése

Kórházunk  2019. október 16-18-ig 70 fős konferenciát tart Külhoni Magyar Gyermekpszichológusok Képzése címmel.

Résztvevőink mind határon túli magyar gyermekpszichológusok, akiknek segítséget nyújtunk, hogy otthonukhoz közel, anyanyelvükön gondozzák a pszichológiai és pszichiátriai kórképpel élő külhoni gyerekeket.

Kedves Kárpát-medencei Magyar Pszichológusok!

„Védd a kisgyermeket, mert Ő a jövő!” – mondta a XX. század legkiemelkedőbb gyógypedagógusa, Bárczi Gusztáv. Ez a mondat magában foglalja a most megrendezésre kerülő szakmai konferencia alapgondolatát, mindannyiunk közös elköteleződését. Minden erőnkkel, tudásunkkal azon kell dolgoznunk, hogy a ránk bízott gyermekek testi és szellemi épségben tudjanak fejlődni, hiszen megmaradásunk és jövőnk záloga a tét. A Nemzetpolitikai Államtitkárság kiemelt feladatai közt tartja számon, hogy a külhoni magyar egészségügyi képzések és továbbképzések rendszeres megszervezésével hozzá tudjon járulni a szülőföldön való boldoguláshoz és a szakmai fejlődéshez. Köszönöm, hogy ezt a nemes, ugyanakkor nehéz feladatot felvállalják. Kívánom, hogy ez a szakmai képzés még inkább hozzá segítse Önöket ahhoz, hogy mindennapi munkájukkal, hivatásukkal, szakmai gyarapodásukkal közösen járuljunk hozzá a külhoni családok gyarapodásához.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár

Kedves Kollégák! Kedves Vendégeink!

Örömmel köszöntjük Önöket immár harmadik alkalommal a „Külhoni Gyermekpszichológusok képzésén” . Már az első alkalommal is elhangzott a köszöntőben, hogy a „kint” és a „bent” mennyire viszonylagos, változékony, sőt lényegét tekintve talán egy és ugyanazon állapot. „Amint fent úgy lent, s ahogyan lent, úgy fent” fogalmazott Hermesz Trigemisztosz. A makrokozmosz és a kicsiny, egyéni belső világ így kapcsolódik s áll örökös kölcsönhatásban egymással. Mi mindannyian, gyermekek testi-lelki-mentalis egészségével, fejlődésével foglalkozó szakemberek a Kárpát-medencében sok helyen, sokféle módon, de ugyanazért a célért dolgozunk. Vizsgálunk, gyógyítunk, fejlesztünk, tanítunk. S munkánk legfőbb eredménye, ha láthatjuk, amint a gyermekek újra járni tudják saját, egészséges, életkoruknak megfelelő útjukat. Az iskolában, óvodában, családjukban, barátaik között. A sokféle bajra sokféle gyógyítási mód szükségeltetik. A terápiák akkor a leghatékonyabbak, ha integrálóan próbálnak közel kerülni a páciensekhez és nem csak a betegséget, de magát az egész embert gyógyítják. Erősítik fel nem fedezett képességeit és kezelik a megbetegítő környezetét is. Ez a konferencia most a terápiákról szól. Igyekeztünk a módszerek széles tárházát behozni az előadó termekbe, a műhelyekre. Őszintén reméljük, hogy sikerül minél több gyakorlati ismeretet kínálni, ami a mindennapi munkájukban hasznos lehet majd. Várunk Minden kollégát szeretettel a Benczúr utcai fák alatt. Várjuk ismét a találkozást és a közös élményeket!

Dr. Hirsch Anikó

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support