A Mazsihisz meglepetése kórházunknak

Nagy teljesítményű ultrahangos kórházi inhalátort ajándékozott a budapesti Bethesda Gyermekkórháznak a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége. A több százezer forint értékű adományt Heisler András, a szövetség elnöke, Kunos Péter ügyvezető igazgató, valamint Radnóti Zoltán főrabbi, a MAZSIHISZ rabbitestületének vezetője ma délelőtt adta át Velkey Györgynek, kórházunk főigazgatójának.

Az adomány átadása alkalmából Heisler András elmondta: sok szervezet dolgozik a zsidó-keresztény párbeszéd megteremtésén, ám ő maga az igazi párbeszédnek azt tartja, amelynek során segíthetünk is egymásnak, hiszen a MAZSIHISZ társadalmi felelősségvállalása nem csak elméleti, hanem gyakorlati indíttatású.

Radnóti Zoltán főrabbi azt hangsúlyozta, hogy a Bibilia legelső, s egyúttal legrövidebb imája is éppen a gyógyításról és a gyógyulásról szól, amelyet Mózes mondott el a testvéréért, Mirjamért. A főrabbi elmondta: Mózes imája mindössze pár szóból áll, s úgy hangzik, hogy Isten, kérlek, gyógyítsd meg őt. Az imának azért van jelentősége – tette hozzá –, mert a legmodernebb egészségügyi műszerek korszakában sem csak eszközökre, hanem lelkierőre is szükség van a gyógyulás érdekében.

Velkey György főigazgató az adomány átvétele után megköszönte a szövetség segítségét, majd kitért arra, hogy a Bethesda Gyermekkórház és a zsidó szervezet között igen szoros, baráti kapcsolat alakult ki az elmúlt években. Külön köszönetet mondott azért, hogy a MAZSIHISZ éppen egy légzéssegítő berendezéssel lepte meg az intézményt, ugyanis a téli, hurutos időszakban erre a műszerre a kórházban fokozott igény mutatkozik.

Hálásan köszönjük az adományt!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support