Neurológiai ápolók, akik „továbbléptek”

Ismét Igalon voltunk…
A Neurológia ápolói már hatodik alkalommal Igalon töltöttünk néhány napot, hogy szellemileg, lelkileg és testileg megújulva térhessünk vissza.
Izgalommal néztük az Időkép honlapját: az előző héten leesett 25 centis hó nem akadályozza-e meg leutazásunkat.  Február 13-án pénteken (!) elindultunk. Az út hó és jégmentes volt, de egy fekete macska szaladt át előttünk. Aki nem volt babonás, most még azt is  kilelte a hideg.

Szerencsés megérkezés után egy  közös beszélgetéssel ráhangolódtunk együttlétünkre. A délutánt mindenki pihenéssel töltötte.  Este elmentünk vacsorázni, teljes megelégedésünkre, mert nem nekünk kellett főzni és mosogatni.
Másnap az idei témánkkal foglalkoztunk:  – hogyan tudnék továbblépni; – mit és  hogyan tegyünk, ha sérelem ér bennünket. Teszteket töltöttünk ki, melyből megtudtuk, hogy milyenek is vagyunk valójában.
A délutáni kikapcsolódás után, este a Kaposvári színház műsorán az Árnyország című darabot néztük meg. A dráma egy megrögzött agglegény és a szabadelvű költőnő kései szerelméről szól, mely az asszony halálával végződik. Az előadás mindnyájunkat elgondolkodtatott és mélyen megérintett. Hazaérve még összeültünk egy késői vacsorára, és a beszélgetés sem maradt. el.
Vasárnap kreatív foglalkozás keretében csináltuk meg az idei faliújságunkat gyermekkori képeinkből, mely az osztályon díszeleg majd.
Remélhetőleg jövőre ismételten együtt lehetünk. Köszönet az Alapítványnak, és Kovács Mária meg az élelmezés más munkatársainak a támogatásért, a Kórház vezetésének pedig azért, hogy támogatják és lehetővé teszik ezeket a számunkra üdítő elvonulásokat!

Lencsés Ildi, Soós Gabi, Kisné B. Rozália

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support