Spar Maraton – Bethesda

Október 11-én ismét kiállt csapatunk a Spar Maraton, Flóra Maratonstaféta versenyére, szám szerint a 29-re. A hagyományunkhoz híven évről-évre egyre több csapattal -melyeket bethesdások, családtagjaik és barátaik alkotnak,  a rajtvonalhoz álltunk, most 8 csapattal.  Idén már egységes bethesdás pólókban versenyez-hettünk, ami megkönnyítette mind a váltótársaknak, mind a szurkolóknak versenyzőink felismerését.

Idén a csapatokat: Bethesda Velkey gyorsabb csapat: ifj. Velkey György, Balz Fahrner, Velkey Zita, Velkey Vince; Bethesda Velkey lassúbb csapat: dr. Velkey Vera, Beres Péter, dr. Rácz Anikó, dr. Velkey György;  Bethesda Intenzív: dr. Lévai Tibor, dr. Seprődi Bence, dr. Bakancsos Edit, dr. Bán-Kovács Nóra; Bethesda Fogarasi család: Bozsogi Attila, Zoli, dr. Kollák Zita, Fogarasi Nikolett; Bethesda RehaBeti: Szaák Móni, dr. Csohány Ági, Détári Réka, Varga Zsófia Katalin, Bethesda FIGYEK: dr. Hercsuth Magdolna, dr. Koncz Levente, dr. Kárász Hajnalka, dr. Erdélyi Fruzsina; Bethesda Neuro: dr. Putz Réka, dr. Jakus Rita, dr. Bodó Timea, Zelles András; Bethesda Vegyes: Szláby Ivett, Rádóczki Balázs, Törőcsik Petra, dr.Palotás Anna. A csapatok összetétele utolsó pillanatig váltakozóban voltak, de szerencsére végül egyetlen csapatot sem kellett lemondani, mindannyian indulhattunk a versenyen.
A verseny napján az időjárás is kedvezett, szép időnk volt végig. Az útvonal idén annyiban módosult, hogy a városban zajló felújításokat elkerüljük. Végül a vállalt távok sorrendben: 11,6 km – 11 km – 8,2 km – 11,4 km voltak. Az első szakasz ismét a Hősök teréről indult, az Andrássy úton vezetett le az Erzsébet térig, majd vissza a Nagy mező utcán, ki a Bajcsy-Zsilinszky útra, vissza az Erzsébet tér felé, majd fordulóval a Parlament felé, ezt elhagyva le a pesti rakpartra, ahonnan most a Margit-sziget felé véve az irányt a szigeten átfutottunk, és az Árpád-hídon visszatértünk a pesti rakpart felé, ahol az első váltás megtörtént. A második váltó ember a rakparton haladt délnek, majd visszatért a Parlament felé, végül a Tudományos Akadémiánál visszatért a Duna parthoz, ahol a Lánc-hídon átkelve a budai rakparton folytatta útját először északnak, majd visszafordulva (ezen az oldalon maradva) a rakparton, majdnem egészen a Rákóczi-hídig futottak, ahonnan visszafordulva Petőfi-híd közelében adták át a stafétát a 3. váltóembernek. Ezt követően a Szabadság-hídon/ Ferenc József hídon visszatértek a pesti oldalra, ahol először a Vásárcsarnok felé futottak, majd visszafordulva a rakparton az első váltópontig haladtak, ahol a megtörtént az utolsó váltás, s elindulhattak a 4. tagok. Az utolsó váltó emberek ismét az Árpád-hídra mentek fel, vissza futottak a Margit-szigetre, majd a Margit-hídon visszatértek a pesti oldalra; a Parlament fele haladtak, végül a  Bajcsy-Zsilinszky úton a Nyugati pályaudvar felé, ott az emelkedőn át a Lehet tér felé, majd a Dózsa György útig egészen le, ahol vissza kanyarodtak a Hősök tere fele, és végül a Városligetben egy kisebb ’tisztelet kört’ téve érkeztek meg a célba, ahol a csapatagokkal és családtagokkal együtt vártuk őket, ahol a közös fotózás után ismét együtt arattuk le a Babér-koszorúnkat!
Az eredmények: Bethesda Velkey gyorsabb csapat (03:55:45), Bethesda Intenzív (04:09:33), Bethesda FIGYEK (04:17:26), Bethesda Neuro (04:25:28), Bethesda Fogarasi család (04:29:52), Bethesda RehaBeti (04:29:37), Bethesda Velkey lassúbb csapat (04:55:04), Bethesda Vegyes (05:04:21)
A hangulatfelelősök az útvonalon zenével, énekkel, ritmussal adták az ütemet, s a közönség lelkesítése is mindig jókor érkezett.
Összefoglalva, az idei Spar Maraton váltóversenye ismét jól sikerült, jó volt a hangulat, mindenki élményekkel térhetett haza. Most jön a jól megérdemelt pihenés, de jövőre újra indulunk, remélhetőleg tovább  bővítve létszámunkat, csakhogy a hagyományokhoz hűek legyünk!
dr. Hercsuth Magdolna

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support