Változások az átépítések alatt

Értesítjük a kedves Szülőket, hozzá-tartozókat, hogy a Bethesdában kezdődő felújítások, átalakítások valamint a gyógyítás zavartalansága érdekében a nyári hónapokban az alábbi átszervezésekkel működünk:

Július 15-én a Neurológiai osztály betegei a Rehabilitációs osztályra költöznek. A rehabilitációs, neurológiai és pszichoszomatikus osztály betegei, orvosai és szakápolói ezt követően augusztus 2-ig az Ilka utcai épület első emeletén érhetőek el. tel.: (06 1) 422 28 93

Július 16-án a II. Belgyógyászati osztály a Neurológiai osztály helyére költözik.

tel.: 422 28 73

Július 16-án az égéssebészeti, fül-orr-gégészeti és gyermeksebészeti betegek a Sürgősségi és II. Belgyógyászati osztályra költöznek a teljes gyógyító személyzettel. 422 28 31, 422 28 32

Július 16-tól augusztus 2-ig a II. Belgyógyászati osztály az Ilka utcában működik.

A Belgyógyászati és Sürgősségi ambulancia változatlanul a Bethesda utcában marad. A Sürgősségi osztály kis kórtermét a Bethesda utcában a sürgősségi betegek fektetésére tartjuk fenn.

Július 16 és augusztus 16 között a sebészeti, gégészeti és égéssebészeti betegek a Bethesda utca földszintjén a Sürgősségi és II. Belgyógyászati osztály helyén fekszenek. Ez idő alatt a Sürgősségi osztály nagy kórterme égéssebészeti kötözőként működik. Az égéssebészeti fürdetés az Égésintenzív osztályon történik. A sebészeti és fül-orr-gégészeti betegek posztoperatív rövid őrzése a gégészeti posztoperatív kórteremben zajlik majd.

Az Intenzív és Égésintenzív osztály a sebészeti, fül-orr-gégészeti és égéssérült gyermekek közül a szubintenzív eseteket is ellátja. Az Intenzív osztály betegfelvevő készültségének fenntartásához az intenzív ellátásra már nem szoruló betegeket a többi osztályon helyezzük el. A III. sz. Csecsemő osztály a csecsemő- és kisdedkorú sebészeti és fül-orr-gégészeti betegek elhelyezésében a szokásosnál nagyobb mértékben vesz részt.

Július 17-én, reggel 7 órakor a Bethesda utcai épület első emeletét a munkásoknak átadjuk. Az átmeneti válaszfal a sebészeti műtőket és az endoszkópos helyiséget a lift felől megközelíthetően tartja.

Július 31-én a Bethesda utcai első emelet hátsó részét a munkások visszaadják. A munkaterület a nővérpult és a 2-es műtő bejárata közötti területre helyeződik. Így az endoszkópos helyiség használata megszűnik és az 1-es sebészeti műtő csak a 2-es műtő bejáratán keresztül közelíthető meg.

Július 31-én és augusztus 1-én nagytakarítás a Bethesda utcai első emeleten. Augusztus 2 és augusztus 16 között az endoszkópos helyiség nem működik. A korábban abban végzett tevékenységeket a sebészeti műtőkben végezzük.

Augusztus 2-án a II. Belgyógyászati osztály betegei, orvosai és ápolói a Bethesda utcai első emeletre költöznek. Az osztály augusztus 2-15-e között csak a hátsó lépcsőn keresztül lesz megközelíthető.

Augusztus 2-án a belgyógyászati betegek távozása után a Neurológiai osztályon nagytakarítás, majd délutántól a neurológiai osztály betegei, orvosai és szakápolói visszafoglalják helyüket.

Augusztus 15-én a felújítási munkák befejeződnek.

A fentiektől függetlenül már zajlik az intézeti gyógyszertár átalakítása, melynek célja, hogy várhatóan ősszel megynithassuk közforgalmú patikánkat is.

Az építkezés-átalakítás alatti kényelmetlenségekért megértésüket kérjük, hiszen ezek végeztével komfortosabb körülmények között tudjuk fogadni betegeinket.

Dr. Velkey György főigazgató

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support