XXI. Gyermek – traumatológiai Vándorgyűlés

Szeptember 18 és 20-a között zajlott a XXI. Gyermektraumatológiai Vándorgyűlés, amelyet kórházunk egészének támogatásával a Sebészeti osztály rendezett a zsinati székház termeiben. A rendkívül dekoratív, felszereltségében is ideálisnak mondható helyszínen csütörtök délután workshop-pal kezdődött a rendezvény. A résztvevőknek lehetőségük volt szakavatott kollégáktól  bepillantást nyerni a sürgősségi és mozgásszervi ultrahang diagnosztikába, szintén lehetőség volt ín- és plasztikai sebészeti gyakorlaton való részvételre,  valamint mindenki kipróbálhatta ügyességét a mikroszkópos sebészetben is, ugyancsak a legújabb trendeket követő szakemberek vezetésével.
Péntek reggel Főigazgató úr tartotta nyitóelőadását a gyermektraumatológia magyarországi helyzetéről. Hangody professzor úr vezetésével igen hasznos,  a gyermekkorban manapság még nem igazán kialakult ellátási koncepcióval bíró térdsebészetről szóló szekció következett. A továbbiakban az alsó végtagról, koponyadiagnosztikáról és számtalan  egyéb témáról hangzottak el tartalmas referátumok, szabad előadások és ezeket követő  megbeszélések. A bankett vacsorára az esti Budapest fényei között a Margit-híd budai oldalán került sor, a terített asztal finomságai mellett igazán baráti beszélgetések alakultak ki minden korosztályban.  Renner professzor urat és Oláh Éva professzor asszonyt is vendégül láthattuk. Szombat délelőtt az előző naphoz hasonlóan tartalmasan folytatódott a program és a rendezvény koradélutáni zárására  mindnyájunk számára hasznos, hazavihető üzenetek fogalmazódtak meg a gyermek traumatológia tárgyköréből. A jó étvággyal fogyasztott ebéd után mondtunk egymásnak búcsút a jövő évi tokaji viszontlátásig.
A program sikeréhez igen nagymértékben hozzájárultak a kórházunkból színvonalas referátumokat, előadásokat tartó kollégák, a műtősnők,  nővérek a körülmények gondos biztosításával, az igazgatás dolgozói a  szervezéssel, a  műszak dolgozói a workshop eszközeinek elkészítésével, valamint a konyha dolgozói és még sokan mások szerteágazó munkájukkal. Köszönet mindnyájuknak!

Dr. Nagy Gyula

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support