A Bethesda Gyermekkórház ismét lehetőséget kapott augusztusban arra, hogy égéssérült, valamint endokrinológiai és gasztroenterológiai gondozás alatt álló gyerekeket táboroztasson Zalaszabarban. Kórházunkból kísérőként jelen volt Sós Tiborné Kati az Égés Centrumból, Dr. Szénási Fanni, valamint Sasvári-Szekeres Anita. A Holnapocska nevezetű 6 napos táborhoz a Péterfy Sándor utcai kórház Traumatológiai osztályán gyógyult kis betegek is becsatlakoztak. A színesen összeválogatott programok pedig kicsiket és nagyokat egyaránt elvarázsoltak.

A táborba megérkezve a Kis-Balaton csodás látképe fogadott minket. Megannyi játék mindenhol, szabadtéren és bent is… nem csoda, hogy a gyerekek nagyon izgatottak voltak.

Első napon a csónak csúszda és a hófánk pálya került kipróbálásra. A későbbiekben az esti program állandó része volt a focizás, trambulinozás, gokartozás és hullámvasutazás. 

Meglátogattak minket a tűzoltóságtól és a rendőrségtől is, így aki szeretett volna, be is ülhetett egy igazi tűzoltó autóba. A katasztrófavédelem a nyári veszélyekre hívta fel a figyelmünket, és ezzel kapcsolatban tartottak játékos bemutatókat.

A hét közepe táján a HegeShow biciklis és akrobatikus bemutatóját csodáltuk meg. Az igazán bátrak pedig kirpróbálhatták az ejtő tornyot és a kötélpályát.

Az esős napok se szeghették kedvünket, hiszen a gyerekek zárt területen is tudtak trambulinozni, csúszdázni, karkötőt készíteni vagy akár ping-pongozni.

A VR terem ismét hatalmas élményt nyújtott a 3D exojet szimulátorával és a 4D mozijával.

A hét második felében Keszthelyre látogattunk el, a Kastélymúzeumba, ahol a vasútmodell- és a vadászati kiállítást tekintettük meg. 

Zalakarosi fürdőben lubickoltunk, labdáztunk és önfeledten kergetőztünk. Majd a programok zárásaként az Ártatlanka zenekar koncertjén énekelhettünk régi és új slágereket, valamint Galambos Ferenc bűvészshowját izgulhattuk végig.

Csodás napokat töltöttünk el a gyerekekkel, ezúton is köszönjük a felejthetetlen lehetőséget.

Sós Tiborné Kati, Dr. Szénási Fanni, Sasvári-Szekeres Anita

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support