“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png insta-logo-60.png

 

Pályázati dokumentációk | Bethesda Gyermekkórház

Megújuló energiapályázat

A projekt az alábbi oldalon érhető el: http://bethesda.megujuloenergiapalyazat.hu/

A projekt során a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának épületenergetikai fejlesztése, azaz hőszigetelés, a nyílászárók korszerűsítése, és a gépészeti rendszerek felújítása valósul meg.

CÉLKITŰZÉS

A fejlesztés fő célkitűzései közé tartozik a betegellátás általános körülményeinek javítása, a kórház üzemeltetési költségeinek csökkentése, valamit kiemelt szerephez jutnak a környezettudatosságra irányuló törekvések is, melyek a megújuló energiaforrások hasznosításában jelennek meg.

A beruházást követően az éves villamosenergia fogyasztás 23 százalékkal lesz kevesebb a fejlesztés előtti időszakhoz képest, így a villamosenergia költsége éves szinten körülbelül nettó 2 000 000 forintra csökken. Nagyon hasonló az arány a szén-dioxid-kibocsátás kapcsán is, ez esetben 24 százalékkal alacsonyabb kibocsátás történik, mely nagymértékben hozzájárul a környezet megóvásához és a fenntartható fejlődés támogatásához.

Számszerűsíthető eredmények: A középületek éves elsődleges energia-fogyasztásának csökkenése (KWh/év) 183 830

 

A megújuló energiaforrásból előállított energiamennyiség
(GJ/év) 164,16

Az üvegházhatást okozó gázok éves csökkenése (tonna CO2 egyenérték) 37,33

Energiahatékonysági fejlesztések által elért primer energia felhasználás csökkenés (GJ/év) 497,628

További kapacitás megújuló energia előállítására (MW) 0,1412

Mosoda kialakítása

http://www.bethesda.hu/dokumentum/afbethesdamosodahelyisegkialakitasa20170622pdf

af_bethesda_mosodahelyiseg_kialakitasa_20170622.pdf

 
Betegbiztonság növelése - VEKOP

logo_0.png

Kedvezményezett neve: Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza

Projekt címe: Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések a MRE Bethesda Gyermekkórházában

Támogatás összege: 179 870 849Ft

Támogatás mértéke: 100 %

Projekt kezdete: 2018.július 1.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. november 30.

Projekt azonosító száma: VEKOP-6.3.5-17-2017-00022

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A kórház folyamatos bővülése és fejlesztése megkívánja, hogy mind infrastruktúrában, mind betegkomfort tekintetében, mind pedig betegbiztonságban megfeleljen a bővülő lehetőségekből adódóan növekvő betegkör optimális és professzionális ellátásának. Ebből adódóan jelen pályázat célja a rendszerszintű technológiai folyamatok fejlesztése, melynek segítségével csökkenthető a munkavégzés során bekövetkező hibák és kórházi fertőzések kialakulásának kockázata, a kórházi fertőzések megelőzése és visszaszorítása a megfelelő eszközök és műszerek biztosítása által, valamint az egységes betegazonosító rendszer intézményi bevezetésének elősegítése.  

 

A fejlesztési területek szakmai elvárásai:

I.         Az általános és speciális higiénés rendszerek fejlesztésével a kórházi fertőzések megelőzése érdekében olyan rendszer kiépítésére kerül sor, amely hosszútávon javítja az egyes, a betegek által is látogatott helyiségek higiéniai körülményeit, olyan speciális területeken céloz meg javulást, amely közvetlenül is hatással van a kórházi ellátásban érintett betegek biztonságának javulására, és a fenntartása költséghatékony. Az eszközbeszerzésnek köszönhetően az osztályok 80%-a fog rendelkezni higiénés rendszerekkel.

 

II.         A hatékony infekciókontroll folyamataiban fontos fázis a kórokozók előfordulásának detektálása és a fertőzések terjedési módjának azonosítása. A fertőzések megelőzéséhez és visszaszorításához a kórház eszközállományának bővítése, fejlesztése szükséges. Ennek része a laboratóriumi háttér fejlesztése is, amely biztosítja a megnövekvő infektológiai vizsgálat-szám jó minőségű, ugyanakkor a humán-erőforrást kímélő elvégzését.

 

III.         Egységes betegazonosító rendszer bevezetése: A cél egy olyan egységes betegazonosító rendszer bevezetése, mely a betegregisztrációval kezdődően végig kíséri a beteget az intézményben való tartózkodása esetén. A bevezetni tervezett rendszer nagyban megkönnyíti az az ápolási személyzet munkavégzését, csökkenő adminisztrációt eredményez, és csökkenti a hibalehetőségek számát a betegekkel kapcsolatos ellátás során.

HOSP & INVOICE

Az MRE Bethesda Gyermekkórháza az INEA/CEF/ICT/A2017/1560418 számú, „Belgiumban, Ausztriában, Magyarországon és Olaszországban működő állami kórházak felkészítése az európai norma szerinti e-számlázásra – HOSP&INVOICE”című intézkedéshez nyújtott támogatási megállapodás kedvezményezettjeként részt vesz a projektben.

 

 

 

 

 

 

 

 

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph

Pályázati dokumentációk | Bethesda Gyermekkórház

Hiba

A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.