Szakorvosok ráépített szakképzésének támogatási programja az MRE Bethesda Gyermekkórházban

Kedvezményezett neve: Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza

Projekt címe: Szakorvosok ráépített szakképzésének támogatási programja az MRE Bethesda Gyermekkórházban

Támogatás összege: 29 340 100,- Ft

Támogatás mértéke: 100 %

Projekt kezdete: 2019. szeptember 1.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2023. október 31.

Projekt azonosító száma: EFOP-1.10.4-18-2019-00016

Széchenyi logo 2020

A projekt tartalmának bemutatása:

A kórház humán erőforrás fejlesztése az utóbbi időben nem mindig tudott lépést tartani az egészségügyi ellátás fejlődésével, és így idővel gondok jelentkezhetnek az ellátás különböző szintjein. Az egyre komplexebb egészségi problémák, a betegbiztonság emelése megkívánja, hogy a kórházban jól képzett szakorvosok segítsék az egészségtudatos magatartás kialakítását, a gyógyulást, a rehabilitációt. Ehhez azonban jól képzett, elhivatott, egészségügyi szakember utánpótlásra van szükség. A leghatékonyabb megoldás a probléma kezelésére egy támogatási program lebonyolító rendszer bevezetése, kialakítása és megvalósítása.

A projekt keretében megvalósuló támogatási program-rendszer illeszkedik a Kormány „Egészséges Magyarország 2014-2020” Egészségügyi Ágazati Stratégiájához, amely célként nevesíti a humán erőforrás minőségének javítását, a jövő szükségleteinek megfelelő létszámú biztosítását a szakmai kihívásoknak és elvárásoknak való eredményes megfelelés érdekében, további kiemelt célként jeleníti meg olyan pályaorientációt támogató ösztöndíj programok indítását, aminek eredményeként nő az orvosi szakmákban dolgozók száma.

A kórházban kialakítandó támogatási program célcsoportja a 22/2012. (IX. 14.) EMMI rendeletben meghatározott szakorvosi ráépített szakképzésüket meg nem kezdők és folytatók. A program célja, hogy az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzésben résztvevőket támogatásban részesítse, elősegítve ezzel a szakorvosok szakmai megbecsültségük erősítését, valamint a szakorvosok ráépített szakképesítés megszerzését követő hazai munkavállalását. Az orvosi hivatáshoz méltó bérezés felé tett első lépés lehet a támogatási díj, amelynek összege a ráépített szakképzésben részt vevő szakorvos számára nyújt lehetőséget, hogy tehetségét kibontakoztassa, szorgalmával, elkötelezettségével hozzájáruljon a hazai egészségügyi ellátórendszer eredményes működéséhez, valamint megteremti a kellő anyagi biztonságot a családalapításhoz és egzisztenciájuk felépítésének megkezdéséhez.

A fent leírtak mellett nő a szakmákban és szakmákra jelentkezők száma, javul a kórház egészségügyi ellátásának színvonala, csökken a kórházi működést veszélyeztető nagymértékű humánerőforrás hiány és jól képzett szakorvosok révén javul a lakosság egészségi állapota.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support