Betegbiztonság növelése – VEKOP

Kedvezményezett neve: Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza

Projekt címe: Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések a MRE Bethesda Gyermekkórházában

Támogatás összege: 179 870 849Ft

Támogatás mértéke: 100 %

Projekt kezdete: 2018.július 1.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. november 30.

Projekt azonosító száma: VEKOP-6.3.5-17-2017-00022

Széchenyi logo 2020

A projekt tartalmának bemutatása:

A kórház folyamatos bővülése és fejlesztése megkívánja, hogy mind infrastruktúrában, mind betegkomfort tekintetében, mind pedig betegbiztonságban megfeleljen a bővülő lehetőségekből adódóan növekvő betegkör optimális és professzionális ellátásának. Ebből adódóan jelen pályázat célja a rendszerszintű technológiai folyamatok fejlesztése, melynek segítségével csökkenthető a munkavégzés során bekövetkező hibák és kórházi fertőzések kialakulásának kockázata, a kórházi fertőzések megelőzése és visszaszorítása a megfelelő eszközök és műszerek biztosítása által, valamint az egységes betegazonosító rendszer intézményi bevezetésének elősegítése.

 

A fejlesztési területek szakmai elvárásai:

I.         Az általános és speciális higiénés rendszerek fejlesztésével a kórházi fertőzések megelőzése érdekében olyan rendszer kiépítésére kerül sor, amely hosszútávon javítja az egyes, a betegek által is látogatott helyiségek higiéniai körülményeit, olyan speciális területeken céloz meg javulást, amely közvetlenül is hatással van a kórházi ellátásban érintett betegek biztonságának javulására, és a fenntartása költséghatékony. Az eszközbeszerzésnek köszönhetően az osztályok 80%-a fog rendelkezni higiénés rendszerekkel.

 

II.         A hatékony infekciókontroll folyamataiban fontos fázis a kórokozók előfordulásának detektálása és a fertőzések terjedési módjának azonosítása. A fertőzések megelőzéséhez és visszaszorításához a kórház eszközállományának bővítése, fejlesztése szükséges. Ennek része a laboratóriumi háttér fejlesztése is, amely biztosítja a megnövekvő infektológiai vizsgálat-szám jó minőségű, ugyanakkor a humán-erőforrást kímélő elvégzését.

 

III.         Egységes betegazonosító rendszer bevezetése: A cél egy olyan egységes betegazonosító rendszer bevezetése, mely a betegregisztrációval kezdődően végig kíséri a beteget az intézményben való tartózkodása esetén. A bevezetni tervezett rendszer nagyban megkönnyíti az az ápolási személyzet munkavégzését, csökkenő adminisztrációt eredményez, és csökkenti a hibalehetőségek számát a betegekkel kapcsolatos ellátás során.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support