EpiTábor 2022

Mint oly régóta minden nyáron, kórházunk Gyermekneurológiai Osztálya idén is megszervezte az EpiTábort orvosaink által gondozott epilepsziás gyerekeknek.

Az EpiTábor nemcsak a gyermekek, hanem szüleik számára is kikapcsolódást, felfrissülést jelent: táborunkba elsősorban olyan gyermekeket várunk, akik állapotuk miatt 24 órás felügyeletet igényelnek, ezáltal a tábor időtartamára tehermentesíteni tudjuk a szülőket. A gyerekek többsége nemcsak szomatikusan, hanem mentálisan is érintett, fejlesztésre szorul. Sokan közülük vidéken élnek, nincs sok lehetőségük programokon részt venni, így a budapesti táborozás külön izgalmas élmény számukra.

Idén augusztus utolsó hetében szerveztük meg az EpiTábort, mely most is tele volt jobbnál jobb programokkal. „Szokás szerint” jártunk a Fővárosi Állat- és Növénykertben, „pancsoltunk” a BVSC egyik tanmedencéjében. Részt vettünk a Néprajzi Múzeum múzeumpedagógiai foglalkozásán, hatalmasat játszottunk a Minipolisban, meglátogattuk a kívül-belül csodálatos Magyar Zene Házát, ahol szintén színvonalasan foglalkoztak a gyerekekkel. „Elmenős” programunk a nőtincsi Seholsziget Természetparkba vezetett, ahol kisvasutaztunk, nyuszikat és alpakákat etettünk és simogattunk (már amelyik engedte magát:), játszótereztünk. És ha mindez még nem lenne elég, visszaérve a kórházba kézműves és zenés foglalkozások, gitározás, éneklés tették még teljesebbé a napokat.

Hálásan köszönjük minden segítőnek, nővéreinknek, orvosainknak, Kissné Bánfi Rozália főnővérnek, kórházlelkészeinknek, Rideg Gyulának és Dominiák Zsoltnak, valamint Németh Sándornak, Farkas Gábornak és nem utolsósorban a Bethesda Kórház Alapítványnak, hogy jelenlétükkel, idejükkel, anyagiakkal támogatták az EpiTábort!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support